ÖZEL HABER Haber Girişi : 22 Haziran 2022 09:44

Erzurum’dan bereket fışkıracak

Erzurum’dan bereket fışkıracak
Son yıllarda yağış bakımından en hareketli sezonunu geçiren Erzurum’da, beklenen müjdeyi Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Hasan Ali Kayabaşı verdi.

Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Hasan Ali Kayabaşı, “Bu yıl Erzurum’un dört bir yanından bereket fışkıracak” dedi.
Son yıllarda yağış bakımından en hareketli sezonunu geçiren Erzurum’da, beklenen müjdeyi Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Hasan Ali Kayabaşı verdi. Başkan Kayabaşı, yağışlar sayesinde dağın taşın yeşile büründüğünü ifade ederek, “Endişeye de gerek, kaygılanmaya da gerek yok. Bu sene Erzurum’un dört bir yanından bereket fışkıracak. Üretimde verim artışı son yılların en yüksek düzeyine ulaşacak ve bu durumda herkesin yüzü gülecek” ifadelerini kullandı. ZMO Erzurum Şubesi olarak zaman zaman bölgede incelemelerde bulunarak durum tespiti yaptıklarını kaydeden Başkan Kayabaşı, “Bölgede de aynı durum söz konusu, Erzurum’da da. Bu sene yağan sağanak yağışlar Erzurum ovasında ot ve hububat verimine çok olumlu etkiler yaptı. Bölgeyi gezdiğimizde çok şükür dağın taşın yemyeşil olduğunu görüyoruz. Ot verimi harika! Hem meralarımızda, hem de çayırlarımızda ot verimi beklenenin bile üzerinde olacak” diye konuştu.

BOLLUK BEREKET YILI OLACAK
Buğday ve arpada da aynı durumun söz konusu olduğunu dile getiren Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Hasan Ali Kayabaşı, “Allah'ın izniyle bu sene bol ve bereketli bir yıl olacak. Üretime belki de en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde böylesi bir manzarayla karşılaşacak olmamız gerçekten büyük bir şans. Üretime yoğunlaşmaya ihtiyacımız var, Erzurum gibi ekilebilir arazilerin çoğunlukta olduğu bir şehirde üretime yönelmemek gerçekten çok büyük bir eksiklik olur. Bu manada hükümetin de, bakanlığın da hususi gayretleri var” şeklinde konuştu.

KIRSALIN CAZİBESİNİ ARTIRMALIYIZ
Tüm dünyada gıda krizinin gündemde olduğunu ve buna yönelik tedbirlerin konuşulmaya başlandığını anlatan Hasan Ali Kayabaşı, “Bizim üretim olanaklarımız ve potansiyelimiz doğru değerlendirilirse böylesi süreçleri atlatmamız çok daha kolay olur ve hatta hissetmeyiz bile. Onun için her fırsatta ifade ettiğimiz gibi, üretimi teşvik etmeli, kırsalı cazip hale getirmeli ve tersine göçü mutlaka tetiklemeliyiz. Bunu başardığımız an selamete çıkacağımız an olacaktır” dedi.