ÖZEL HABER Haber Girişi : 14 Ocak 2023 13:34

Erzurum ısınmaya başlayacak 

Erzurum ısınmaya başlayacak 

Meteorolojik veriler Erzurum’la birlikte tüm yurdu şaşırtmaya devam ediyor. Son 50 yılın en kurak kış mevsiminin yaşandığı Türkiye’de, Erzurum’a ilişkin veriler ise, dikkat çekici olmaya başladı. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı hava tahmin raporuna göre; Erzurum’da hem gece ve hem de gündüz sıcaklıkları artışa geçecek. Önümüzdeki 5 gün boyunca da kar yağışının beklenmediği Erzurum’da, termometreler sıfırın üstündeki rakamları göstermeye başlayacak. Günün en yüksek sıcaklığının 4 derece olarak Çarşamba günü kaydedileceği Erzurum’da, bugün beklenen en yüksek sıcaklık ise sıfır derece olacak.

 

GECE SICAKLIKLARI ARTIŞTA

Erzurum’da yükselişe geçmesi beklenen gündüz sıcaklıkları gibi, gece sıcaklıklarında da artış görülecek. Meteoroloji verilerine göre; geçtiğimiz günlerde sıfırın altında 15 dereceye kadar düşen gece hava sıcaklıkları, bugünden itibaren yükselişe geçecek. Gece hava sıcaklığının bugün sıfırın altında 13 derece olarak ölçüleceği Erzurum’da, Pazar günü sıcaklık Pazar günü sıcaklık eksi 11 derece olacak.

Gündüz hava sıcaklıkları da, önümüzdeki 5 gün boyunca sıfır derece ile 4 derece arasında değişiklik gösterecek.

 

ŞİMDİLİK YAĞIŞ BEKLENTİSİ YOK

Meteoroloji uzmanları, Çarşamba gününe kadar yağış beklenmediğini dile getirerek, “Ölçümler ışığında gerçekleştirilen hava tahmin raporuna göre, sadece bölgede değil, yurt genelinde beklenen yağış yok. Ocak ayının üçüncü haftasına yönelik olarak yapılacak olan ölçümlerde bu durum değişebilir” dediler.