GENEL Haber Girişi : 17 Mart 2023 10:56

Erzurum’lu İş Adamı Fuat Demir, Ak Parti’den Aday Adayı Oldu

Erzurum’lu İş Adamı Fuat Demir, Ak Parti’den Aday Adayı Oldu
MÜSİAD Erzurum eski Şube Başkanı İş adamı Fuat Demir, AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için müracaatını yaptı.

Erzurum ve Oltu ilçesine ciddi yatırımlar kazandıran iş adamı Fuat Demir, AK Parti'den milletvekili aday adayı  oldu.Demir, yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde , 2023 hedefleri doğrultusunda ülkemizi ve şehrimizi aynı heyecanla daha yüksek bir seviyeye taşımak, halkımızın  sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirmek adına AK Parti’den milletvekilliği aday adayı oldum” dedi.
Türkiye’nin ve Erzurum’un kaybedecek vakti olmadığını anlatan Demir, “ Erzurum için hemen şimdi’ diyerek başvurumuzu yaptık. Türkiye yüzyılında Erzurum'un vizyonunu öne çıkarmak ve bu uğurda çalışmak için yola çıktık.  Yöreyi bilen, bölge insanını tanıyan, ömrünü bu bölgenin kalkınması için harcamış, elin taşın altına koyup sorumluluk almaktan kaçınmamış birisi olarak bu gömleği giymeye talip oldum. Yöremizin sorunları ve çözüm önerileri konusunda şimdiye  kadar yaptığımız çalışmalara daha üst düzeyde katkı yapabilmek, halkımızın ‘içimizden biri’ olarak  her zaman ulaşacağı bir aday olarak şehrimize ve ülkemize siyaset alanında hizmetlerimi sürdürmek için milletvekili adaylığına başvurdum. Seçimlerin ülkemize ve şehrimize hayırlara vesile olmasını diliyorum “ diye konuştu.

Fuat Demir kimdir?
11.04.1973 tarihinde Erzurum ili Oltu ilçesi Özdere Mahallesinde dünyaya geldi. İlk öğretimi köyünde , ortaokulu Oltu’da  lise öğrenimini  ise Erzurum İmam Hatip Lisesinde yatılı olarak bitirdi. Yüksek öğretimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi ilâhiyat bölümünden mezun olarak tamamlayan Demir, 1992 yılında  İmam Hatip olarak atandı. Bir süre sonra  İmam Hatiplik görevini sonlandıran Demir, özel bir şirkette yönetici olarak çalışmaya başladı. Bu süreçte bazı sivil ve mesleki toplum kuruluşlarında görev alan Demir, 2002 yılında ticarî faaliyetler ve bazı girişimlerde bulunmak üzere yurt dışına  gitti. Burada çeşitli Türk derneklerinde çalışmalar yapan ve 2004 yılında Oltu’ya dönen Demir, kendi şirketlerini kurdu.
2007 yılında Oltu Ak Parti İlçe Başkanlığı 3. Olağan Genel Kongresinde ilçe başkanı seçilen ve  7 yıl başarılı bir şekilde hizmet veren Demir, 2014  yılında  5. Olağan kongrede görevini devretti. Bu tarihten sonrada ilçe il teşkilâtında çalışmalara katıldı. 2016 yılında Ak Parti Erzurum İl başkanlığı için müracaat eden Demir, AK Parti’nin kuruluşundan bu  güne kadar faaliyetler içerisinde yer aldı.
2014 yılında Erzurum MÜSİAD şubesinin yönetim kuruluna seçilen Demir, 2018 yılında Şube Başkanı seçildi. Halen aktif  bir şekilde Dış İlişkiler ve Eğitimden Sorumlu Başkan olarak Erzurum’a hizmet veren Demir, Erzurum için  yurt içi ve yurt dışı siyasi ve ticari faaliyetlerde bulundu. Demir, Erzurum ve Oltu Ticaret Sanayi Odası üyesi. Oltu Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasında MÜSİAD olarak öncülük eden ve burada yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte kendi imkanlarıyla kurdukları fabrikalarda  bin 500 kişiye iş imkânı sunarak hem ülke ekonomisine hem de istihdama katkı sağladı. Kurduğum şirketler ile Oltu’da  sigortacılık ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren Demir, kısa zaman içerisinde şirketleri bölgenin en başarılı yatırım kuruluşları haline getirdi. 
Fuat Demir Sigorta-Özfa İnşaat-Özka Yapı Denetim-Oltaş İnşaat-Nil Yapı MMD grup Şirketleri bölgede 3 yıl üst üste vergi rekortmeni olan Demir, Oltu’da çok sayıda istihdam alanları sağlamakla beraber hali hazırda şirketlerde ise 400'e yakın personel istihdam ediyor.
Şu ana kadar Oltu’da  2750 konut, iş yeri ve yaşam alanı yapımına imza atan Demir, hem ilçenin gelişmesinde ve hem mimarî hem de estetik açıdan modern şehir görüntüsü kazanmasında etkili oldu.
Tüm yatırımlarını  doğup büyüdüğü ilçeye yapan, son olarak da tamamen yerli sermaye ile ilçeye bir Yaşam Park AVM isimli alışveriş merkezi kazandıran  Demir, bu proje kapsamında yaklaşık 170 genç hemşehrisine iş olanağı sağladı. Oltu'ya ayrı bir hava katan bu proje ile Oltu halkının ihtiyaçlarına karşılık bir çok büyük firmayı ilçeye getirip yatırım yapmalarını sağlayan Demir, ayrıca  taahhüt işi olarak birçok il, ilçe ve köy merkezlerinde sulama altyapı restorasyon ve onarım üstyapı peyzaj işlerini başarılı bir şekilde hizmete sundu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı şehir planlaması ve imar yönetmeliği ile alâkalı birçok seminere ve konferansa katılan Demir, ülkemizdeki ekonomik bazı sıkıntılara rağmen MÜSİAD'ın bir şiarı olarak şahsın her zaman kazanması değil, ülkenin kazanması anlayışı ile yatırımlara devam etti. Oltu ilçesinin ihtiyacı haline gelmiş olan büyük bir toplu yaşam alanı proje çalışması devam eden Demir, halen tüm şirketlerin yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. Demir evli ve üç çocuk babası.