Yerel Haber Girişi : 20 Ocak 2023 10:17

Erzurum Ocak ayında Nisan ve Mayıs atmosferi yaşıyor. 

Erzurum Ocak ayında Nisan ve Mayıs atmosferi yaşıyor. 
Yurdun birçok bölgesinde olduğu gibi, Erzurum’da da iklimler tersine dönmeye devam ediyor.

Mevsimler yer değişti!

Erzurum’un ancak Nisan ve Mayıs aylarında görebildiği sıcaklıklar, bu yıl Ocak ayına damgasını vururken, en yüksek hava sıcaklığı dün 10 derece oldu. Dün adeta bahardan bir gün yaşayan Erzurum’da, hava sıcaklığı bugün de hissedilir bir düzeyde olacak. 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, önümüzdeki 5 günlük hava tahmin raporunu açıkladı. Kar yağışının yine beklenmediği Erzurum’da, hava sıcaklıklarında yükseliş beklenirken, gece sıcaklıkları da buna bağlı olarak artmaya başlayacak. Havanın hafta boyunca puslu olmasının beklendiği Erzurum’da, gece hava sıcaklıkları sıfırın altında 8 ile 5 derece arasında değişecek. 

SICAKLIKLAR ARTIYOR 
Bugün termometrelerin 9 dereceyi göstereceği Erzurum’da, hava sıcaklığı yarın 8, Pazar günü 6, Pazartesi ve Salı günü ise 5 derece olacak. Kar yağışının yine beklenmediği il genelinde hafta boyunca puslu hava etkili olmaya devam edecek. Rüzgarın, güney, kuzey ve kuzeydoğu istikametinden hafif şiddetle esmesinin öngörüldüğü Erzurum’da, kademeli olarak da sıcaklık artışı bekleniyor. 

MEVSİM NORMALLERİ ALT-ÜST 
Meteoroloji uzmanları, son 52 yılın en kurak ve sıcak kış mevsimini geçiren Erzurum’da, daha önce hiç rastlanmamış olan sıcaklık artışlarının da dikkat çektiğini belirterek, “Yurt genelinde yaşanan bu durum, meteorolojik açıdan çok dikkat edici. Yurt ve hatta dünya genelinde yaşanan bir soğuk ve sıcaklıklar geçişine tanık oluyoruz. Hem sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde, hem de yağışlar yine mevsim normallerinin çok çok altında bir görüntü ortaya koyuyor” dediler.