ÖZEL HABER Haber Girişi : 01 Ağustos 2022 10:18

Erzurum sıcaktan yanacak!

Erzurum sıcaktan yanacak!
Erzurum’da bu hafta sıcaklıklar 31 ile 35 derece arasında değişecek. Haftanın en yüksek sıcaklığı ise, Perşembe günü kaydedilecek.

Erzurum’da hava sıcaklıkları son yılların en yüksek seviyesine ulaşıyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün haftalık hava tahmin raporuna göre; bu hafta sıcaklıklar 31 ile 35 derece arasında değişecek. Haftanın en yüksek sıcaklığı ise, Perşembe günü kaydedilecek.

Son zamanların en yağışlı yılını geçiren Erzurum’da, sıcaklıklar da yine son yılların rekorunu kırmaya devam ediyor. Pazar günü gündüz sıcaklığının 33 derece olarak ölçüldüğü Erzurum’da, bu hafta boyunca güneş şehri adeta kasıp kavuracak. Sıcaklıkların kademeli olarak yükselişe geçeceği Erzurum’da, Perşembe günü termometreler 35 dereceyi gösterecek. Havanın hafta boyunca az bulutlu ve açık olacağı Erzurum’da, gece sıcaklıkları da yükseliş halinde olacak.

 

PERŞEMBE GÜNÜ 35 DERECE

Erzurum’da bugün hava gündüz 33, gece sıcaklığı ise 14 derece olacak. Termometrelerin yarın gündüz 31 dereceyi göstereceği Erzurum’da, gece sıcaklığı yine 14 derece olarak ölçülecek. Salı günü sıcaklığı 33, Çarşamba günü 31 ve Perşembe günü ise, 35 derece olacağı şehirde, gece sıcaklıkları ise 14-16 derece arasında değişiklik gösterecek. Hafta boyunca yağışın beklenmediği Erzurum’da, önümüzdeki hafta sonunda ise, sıcaklıkların daha da artacağı tahmin ediliyor.

 

UZMANLAR SAAT VERDİ

Öte yandan sıcaklıkların hızlı bir yükseliş halinde olduğu Erzurum’da, uzmanlardan da anında uyarı geldi. Sıcaklıkların özellikle yaşlılar ve çocuklar üzerinde olumsuz etkiler bırakacağını dile getiren uzmanlar, saat 12.00 ile 17.00 arasında zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmaması çağrısında bulundular. Uzmanlar, güneş çarpmalarının bu saatlerde tehlikeli olabileceğini ifade ederek, “Mümkünse bu saatlerde yaşlı vatandaşlar ve çocuklar dışarıya çıkmasınlar” dediler.