ÖZEL HABER Haber Girişi : 19 Mayıs 2023 12:25

Erzurum Türkiye’ye örnek oldu

Erzurum Türkiye’ye örnek oldu
Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hasan Ali Kayabaşı, Erzurum’da başlayan Kara Buğday ekiminin Türkiye’de seferberliğe dönüştüğünü duyurdu.

Erzurum’da gördüğü ilginin artması nedeniyle öncelikli tercih haline gelen Kara Buğday, bu ay sonunda yeniden toprakla buluşuyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2023 yılında Kara Buğday ekecek olan çiftçilere yüzde 75 hibeli tohum desteği sağladığı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün de bu konuda çiftçiye her türlü imkanı sağladığı bildirildi.

SÖZLEŞME YAPILACAK

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Erzurum Şube Başkanı Hasan Ali Kayabaşı, Erzurum’da Kara Buğday ekiminin yaygınlaşması için yaptıkları çağrının adeta seferberliğe dönüştüğünü söyledi. Başkan Hasan Ali Kayabaşı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kara Buğday ekimi yapacak olan çiftçilere yüzde 75 hibeli tohum desteği sağlayacak olmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, “Bu kapsamda bölge çiftçisine destekte bulunan Tarım İl Müdürümüz Osman Akar’a teşekkürü bir borç biliyoruz. Kara Buğday gerek hibe yoluyla gerekse parasıyla tohumu alıp eken çiftçilerimizle bitkisel ürün sözleşmesini geçen yıl yaptığımız gibi yine yapacağız ve çiftçimiz şartlar ne olursa olsun ürününü satacağı fiyatı öncesinden bilecek” dedi.

İLK ADIMI ERZURUM ATMIŞTI

Geçen yıl bitkisel ürün sözleşmesini ilk kez Kara Buğday eken çiftçilerle yaptıklarını hatırlatan ZMO Erzurum Şube Başkanı Kayabaşı, bu girişimin örnek teşkil ettiğini ve bakanlık tarafından yasal bir zemine taşındığını kaydetti. Başkan Kayabaşı, “2023 yılında da örnek çalışmalarımıza devam edeceğiz ve sözleşmeli Kara Buğday ekimi yaptıracağız. Bilindiği üzere Kara Buğday soğuğa dayanıklı olmayan bir ürün olduğu için meteorolojiden aldığımız raporlar doğrultusunda 2023 yılı için karabuğdayı Mayıs ayı sonunda tohumu toprak ile buluşturmayı düşünüyoruz. Şimdiden çiftçilerimize bol ve bereketli bir sezon geçirmelerini diliyorum” diye konuştu.