ÖZEL HABER Haber Girişi : 01 Şubat 2023 11:31

Erzurum’un kaza fotoğrafı

Erzurum’un kaza fotoğrafı

Erzurum’da son üç ay içerisinde meydana gelen trafik kazalarında listenin başını takip mesafesi çekti. 2022 yılını diğer yıllara göre farklı kılan bir başka faktör ise, buzlanma ve kayma sebebiyle meydana gelen kazaların sayısındaki artış oldu. Sigorta acenteleri ve kasko işlemlerinden derlenen bilgilere göre; takip mesafesi birçok ilde olduğu gibi, Erzurum’da da yine başlıca kaza sebebi oldu. Buna ilaveten her yıl kış aylarında buzlanmadan kaynaklanan trafik kazalarının sayısında ise, ciddi gerileme yaşandı. Sigorta acentesi işletmelerinin verileriyle ortaya çıkan bu durum, bir türlü yağmayan karın faydası olarak yorumlandı. 

MEVSİMSEL KAZALAR AZALDI 
Tanınmış bir sigorta acentesinin Erzurum’daki yetkilisi, trafik kazalarının Erzurum’da genellikle takip mesafesi, kırmızı ışık ihlali ve aşırı süratten kaynaklandığını belirterek, kış aylarıyla birlikte bu kazalara buzlanma sebebiyle meydana gelen kazaların eklendiğini dile getirdi. 
Erzurum’da bir önceki yılın Kasım, Aralık ve Ocak dönemlerine göre bu yıl buzlanma ve mevsimsel koşullar sebebiyle meydana gelen kazaların sayısında çok ciddi bir gerileme yaşandığını dile getiren acente yetkilisi, “Bunun sebebinin de kar yağışının gecikmiş olmasına bağlıyoruz. Çünkü kaygan zemin genellikle maddi hasarlı kazalara sebebiyet veriyor” diye konuştu. 

TAKİP MESAFESİ LİSTE BİR 
Takip mesafesi konusunun da 2022 yılında en çok dikkat çeken kaza faktörü olduğuna işaret eden acente yetkilisi, “2022 yılında bu sebeple meydana gelen kazaların neredeyse üçte ikisini takip mesafesi oluşturuyor. Sürücülerin bu konuda çok daha dikkatli olmaları ve seyir halindeyken önlerindeki araçla takip mesafesini çok iyi ayarlaması gerekiyor. Çünkü yeni dönemde kaza masrafları sigorta poliçelerine yansıyor ve kazaya sebebiyet veren sürücülerin poliçe ödemeleri çok daha kabarık hale geliyor” dediler.