ÖZEL HABER Haber Girişi : 07 Ağustos 2023 11:11

Erzurum’un LGS fotoğrafı

Erzurum’un LGS fotoğrafı
Geride kalan 20 yılda SBS, TEOG son olarak da LGS adıyla yapılan sınavla liselere yerleştirme işlemi tamamlandı.

Geride kalan 20 yılda SBS, TEOG son olarak da LGS adıyla yapılan sınavla liselere yerleştirme işlemi tamamlandı. Kaleme aldığı serbest yazılarıyla Erzurum’u sürekli gündeminde tutan yazarlardan Ömer Dursun, şehrin bu kez de LGS fotoğrafını çekti. 8. Sınıf öğrencilerinin LGS adı altında bir sınava tabi tutulduklarını hatırlatan Dursun, sınavla nitelikli liselerin başarılı öğrencileri aldığını, geriye kalan öğrencilerin ise, ortaöğretim başarı notu ile niteliksiz liselere yerleşmeye çalıştıklarının altını çizdi. 

FEN LİSELERİ REVAÇTA… 
Erzurum’da puanla öğrenci alan 32 nitelikli, ortalama ile öğrenci alan 103 lise bulunduğuna dikkati çeken Ömer Dursun, “Erzurum’da; İbrahim Hakkı, Necmettin Erbakan, Oltu, Horasan ve Hınıs Fen Lisesi bulunuyor. 9 adet İmam hatip proje okulu, 3 sosyal bilimler lisesi, 4 proje Anadolu lisesi ile 11 de teknik ve meslek lisesi, nitelikli liseler arasında yer alıyor. Herkes Fen Lisesinde okumak istiyor, çünkü bu liselerde başarı çıtası çok yüksek. Sayısal derslerin ağırlıklı olduğu bu okullarda, üstün nitelikli yeteneklerin ortaya çıkarılması amaçlanıyor” ifadelerini kullandı. 

ERZURUM’DAKİ KONTENJANLAR 
Haftalık yazılarında; Erzurum’da, Fen Liselerinin 510, Anadolu Liselerinin 510 ve İmam Hatip Liselerinin 510’ar kişilik kontenjanı bulunduğunu aktaran Ömer Dursun, “Sosyal Bilimler Liselerinin kontenjanı 210 kişi, meslek ve teknik liselerinin kontenjanı ise 360 kişi. Okul türlerine göre yerleştirme oranları incelendiğinde de fen liselerinin ezici üstünlüğü olduğu görülüyor. Fen liselerinde yerleştirme oranı yüzde 50, Anadolu liselerinde yüzde 28, imam hatip liselerinde yüzde 15, teknik ve meslek liselerinde ise yüzde 5 civarında” bilgisini paylaştı.