ÖZEL HABER Haber Girişi : 21 Şubat 2023 11:36

Erzurum’un nabzını Yerel Zaman tutacak 

Erzurum’un nabzını Yerel Zaman tutacak 
Erzurum’da gündemin nabzı bundan böyle “Yerel Zaman”da atacak. Usta gazeteciler M. Sinan Özçaylak, Orkun Çizmeli ve Levent Akpınar’ın hafta içi her gün kent gündemini ele alacakları programın ilki dün izleyiciyle buluştu.

Erkhaber TV ekranlarında yayınlanan ve Yerel Zaman adını taşıyan programda, Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketi ele alınırken, Erzurum’un yapısal durumu, alınması gereken önlemler ve belediyelerin bu yönde yürüttüğü çalışmalar masaya yatırıldı. Kahramanmaraş depreminin Türkiye’deki yapılaşmayı yeniden gündeme getirdiğinin altının çizildiği programda, devletin ilgili tüm kurumlarının bu noktadan sonra mutlaka kendini sorgulaması gerektiğine dikkat çekildi. 

İLK PROGRAMDA GÜNDEM DEPREM 
Depremin hemen ardından Türkiye genelinde başlatılan yardım seferberliğinin de konu edildiği Yerel Zaman’da, Erzurum’da başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, merkez ilçe belediyeleri Yakutiye, Palandöken ve Aziziye’nin de kapsamlı bir yardım organizasyonuna giriştikleri ifade edildi. 
Öte yandan Erzurum’un da deprem kuşağı üzerinde bulunduğu ve bu yüzden yapıların durumunun mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğine işaret edilen programda, Özçaylak, Çizmeli ve Akpınar birbirinden dikkat çekici örnekler verdi. İnternet yayıncılığı alanında Erzurum’da birbirinden özel işere imzasını atan ErkHaber TV’nin yeni programı büyük beğeni toplarken, hafta içi her gün saat 11.00’de ekranlara gelecek olan programda, siyasetten ekonomiye, kültürden sanat ve spora varıncaya kadar birbirinden farklı konu ve konuklar yer bulacak. 

ŞEHRİN SESİ VE SOLUĞU OLACAĞIZ 
ErkHaber TV Genel Yayın Yönetmeni M. Sinan Özçaylak, “Yerel Zaman” adını verdikleri özel programın Erzurum’da gündemin nabzını tutacağını ifade ederek, “Şehrimiz bizim önceliğimiz, ortak paydamız. Dolayısıyla bu şehirdeki olumlu ya da olumsuz her gelişmeye projeksiyon tutacak, derinlemesine analiz edeceğiz. Şehrin sanatını, siyasetini, eğitimini, sosyal, kültürel ve ekonomik önceliklerini, beklentilerini, çözüme muhtaç sorunlarını bu programda ele alacağız, konuşacağız, toplumun sesi ve soluğu olacağız. İlk programımız büyük ilgi gördü, izleyicilerimize ve takipçilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.