Yerel Haber Girişi : 28 Şubat 2023 09:55

Erzurum’un yardım bilançosu 

Erzurum’un yardım bilançosu 
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili vuran deprem felaketinin ardından Erzurum’dan başlatılan seferberliğin bilançosu belli oldu.

Erzurum Valiliği’nden yapılan açıklamada; depremin hemen ardından bölgeye gönderilen insani yardım malzemeleri başta olmak üzere arama-kurtarma ekipleri, iş makinası, çadır ve konteynerlerin sayısı tek tek sıralandı. Açıklamaya göre; Erzurum’dan bölgeye 652 TIR insanı yardım malzemesi ulaştırılırken, 7 bin 26 kişiden oluşan arama kurtarma ekibi, bin 353 araç ve iş makinası ile yine 9 bin 324 çadır da, Erzurum’da başlatılan seferberliğin bir parçası oldu. Yine Erzurum’dan bölgeye gönderilen yardım konvoyunda 156 adet konteyner ev bulunurken, bölgeye belediyeler tarafından yeni konteyner evler gönderileceği öğrenildi.  

ERZRUM’DAN PREFABRİK EV 
Erzurum’dan deprem bölgesi için başlatılan seferberlik kapsamında Aziziye Belediyesi prefabrik ev imalatına başlamıştı. Hatay’ın Antakya ilçesinde bugünden itibaren kurulumu gerçekleştirilecek olan prefabrik evler, depremzede vatandaşların tüm ihtiyaçlarını gidermeye yönelik olarak tasarlandı. Yapılan planlama kapsamında 100 adet prefabrik ev kurulumunun gerçekleştirileceği Hatay’da, Yakutiye ve Palandöken belediyeleri de benzer bir çalışmaya imzasını atacak. Antakya’ya hem Yakutiye ve hem de Palandöken belediyeleri tarafından 100’er adet prefabrik ev kurulacak. 

SEVKİYATLAR DEVAM EDİYOR 
Öte yandan Erzurum’dan bölgeye gönderilen insani yardım malzemelerine ise yenileri eklenmeye devam ediliyor. Deprem bölgesinde yapılan öncelik planlaması kapsamında ihtiyaç duyulan malzemelerin Erzurum’daki belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri tarafından sevk edilmeye devam ettiği kaydedildi.