ÖZEL HABER Haber Girişi : 29 Mayıs 2023 11:51

Erzurum yağışlara teslim 

Erzurum yağışlara teslim 
Erzurum, önümüzdeki hafta sonuna kadar yağışlı havanın etkisinde kalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Erzurum için önümüzdeki 5 gün boyunca sağanak yağı uyarısında bulunurken, hava sıcaklıklarında ise herhangi bir düşüş gözlenmeyecek. Sadece gece sıcaklıklarında azalmanın kaydedileceği Erzurum’da, gündüz sıcaklıkları ise 19 ile 21 derece arasında değişecek. Gök gürültülü sağanak yağışın bugünden başlayarak Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü de dahil olmak üzere yeni hafta boyunca etkili olacağı Erzurumda, hava sıcaklığı bugün ve yarın 20 derece, Çarşamba günü 19, Perşembe günü 20, Cuma günü ise 21 derece olarak ölçülecek. 

GECE-GÜNDÜZ SICAKLIK FARKI
Erzurumda gece ve gündüz sıcaklık farkı ise, yine dikkat çekecek. Bugün ve yarın gece hava sıcaklığının 10 derece olmasının beklendiği Erzurumda, Çarşamba günü kaydedilecek olan sıcaklık düşüşü Cuma gününe kadar sürecek. Çarşamba günü termometrelerin 8 dereceyi göstereceği ilde, Perşembe gecesi sıcaklık 7, Cuma gece sıcaklığı ise, 6 derece olacak. 
Gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı, Erzurumda gelenek haline gelirken, sıcaklıklarda ciddi bir artış kaydedilememesinin sebebinin yağışlar olduğu öğrenildi. 

MEVSİM NORMALLERİNDE… 
Meteoroloji yetkilileri, Erzurum’un son yılların en kurak kış mevsimini geçirdiğini belirterek, “Kış aylarını yağışsız geçiren Erzurumda, Nisan ve Mayıs aylarının sağanak yağışla geçmesi gayet doğal. Son bir ayda kaydedilen yağışlarla yağış miktarı zaten mevsim normallerinde seyretmiş olur” dediler. 
Haziran ayıyla birlikte yağışların yerini güneşe bırakmasını beklediklerini kaydeden Meteoroloji yetkilileri, ülke genelinde bu yazın sıcak geçmesinin beklendiğini ifade ettiler.