ÖZEL HABER Haber Girişi : 06 Şubat 2023 14:27

ERZURUM ZORU BAŞARIYOR 

ERZURUM ZORU BAŞARIYOR 
Erzurum’da kar mücadelesi öyle sanıldığı kadar kolay değil… 

Erzurum’da geçtiğimiz hafta aniden bastıran kar yağışının ardından gündelik hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Belediyelerin karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğü Erzurum’da, dikkat çeken açıklama ise, işin uzmanlarından geldi. Erzurum’daki sadece ana arterlerin uzunluğunun 6 bin kilometrekare olduğunu dile getiren uzmanlar, “Yani belediyelerin sadece ana arterlerdeki karla mücadele çalışması buradan İstanbul’a 6 kez gidip gelmek demek. Ara sokaklar ve caddeleri de ekleyince bu rakam üç katına çıkıyor” dediler. 

ERZURUM’DAN İSTANBUL’A 6 KEZ… 
Erzurum’un toplam yüzölçümünün 25 bin kilometrekare olduğunu ifade eden uzmanlar, bu kadar geniş bir yüzölçümüne sahip olan şehirde sadece ana arterlerin 6 bin kilometrekarelik bir alana denk geldiğini dile getirdiler. Karayolları Bölge Müdürlüğü uzmanlarından edinilen bilgilere göre; karla mücadele çalışmaları için sadece ana arterlerde kaydedilen mesafe Erzurum’dan İstanbul’a tam 6 kez gitmekle eş değer… 

BELEDİYELERİN İŞİ KOLAY DEĞİL 
Bu bakımdan karla mücadele çalışmalarını hafife almanın büyük bir hata olacağını dile getiren uzmanlar, “Saatte 100 kilometre hızla giden bir aracın Erzurum’dan İstanbul’a varması için lazım gelen süre asgari 10 saatken, iş makinaların bu kadarlık bir mesafede kar temizliği yapması demek, çok büyük bir mücadele demek. Bu rakamın içerisine ara sokaklar, caddeler ve kaldırımlar dahil bile değil. Bu bakımdan belediyelerin karşı karşıya oldukları çok büyük bir sorumluluk var. Buna rağmen Erzurum’daki belediyeler karla mücadele konusunda Türkiye’in en başarılı belediyeleridir” diye konuştular.