ERZURUMSPOR ATKISI

Soru bir: Erzurum’da Erzurum ahalisinin gözünü boyamanın en kestirme yolu nedir? 
Cevap: Erzurumspor atkısını boyuna dolamak suretiyle poz vermektir.  
Hepinizin bana hak verdiğini duyar gibiyim, çünkü bu gerçek hiç değişmedi. Geçen gün sosyal medyada bir yoruma denk gelince, aklıma bu soruyla böyle bir cevap geldi. Aklıma bunun yanında Erzurumspor’un Süper Lig’e çıktığı dönemde şampiyonluk kupasının ucundan tutmak için birbirleriyle yarış verenlerde geldi. 
Hakikaten ne gündü; milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları ve daha kimler yoktu ki, kupaya yapışmak ve fotoğraf çekilmek isteyen?
O kare gözümün önünde canlanınca, hepsinin gösterişten başka dertleri olmadığını bir kez daha tescil etmiş oldum zihnimde. 
Gelelim o yoruma: diyordu ki yorumu yapan kişi; o atkıyı bu şehirde boynuna sarması gereken bir kişi var, oda Onursal Başkan Mehmet Sekmen’dir diye. 
Katılır mısınız? Ben sonuna kadar katılırım bu görüşe; çünkü Erzurumspor için bu memlekette Sekmen’den başka hiç kimse elini taşın altına koymadı. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz, seversiniz sevmezsiniz, ama bir şekilde Erzurumspor gemisini azgın dalgalara karşı batırmadı, sağ salim limana yanaştırmasını bildi. 
O gemi koca dalgalarla boğuşurken gülenler, az önce hatırlatmasını yaptığım o fotoğraf karesindeki kupa meraklılarının ta kendileriydi. 
Gemi batsaydı, sesleri çıkmayacaktı. Ama gemi limana sapasağlam yanaşınca, hepsi aynı Erzurumsporlu oldu. 
Kimse kusura bakmasın, bu şehirde Erzurumspor atkısıyla gezmek, artık yeterli bir ölçü değil siyasetçiler için. Bu yüzden tarzlarını değiştirseler iyi olur. Çünkü ben dahil herkes biliyor ki, o atkıyla bu şehirde gezmeye bir tek kişinin hakkı var, oda Başkan Sekmen’dir. Geriside hikayedir.