ERZURUMSPOR’DA DURUM

Erzurumspor’da aslında çok büyük cevher anlamına gelen bir altyapının olduğunu, ancak bu cevherin işlenebilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu birçok kez yazdım. Hep diyorum ya, takımımız tecrübesiz, bu yüzdende gelişebilmesi ve istenilen kıvama gelebilmesi için biraz zamanın geçmesi gerekiyor diye. 
Pazar günü Boluspor karşısında oynadığı futbolla takım gösterdi ki, üzerine koyarak ilerliyor. Hakan Kutlu hoca futbolculara o kadar güzel dokunuşlar yapmış ki, mesela Roşhevel, önceki sezonlarda hocaların sürekli kulübede beklettiği bir futbolcuyken, bugün rakip takımlara adeta nal toplatıyor. 
Ben inanıyorum ki, içinden sankide canavar çıkacak çok sayıda futbolcumuz var. Mesela Shala’ya kimse güvenmiyor demeyelimde, yani o kadar başarılı bir futbolcu değil gözüyle bakılıyor. Halbuki ben öyle düşünmüyorum; bana göre Shala, üzerine düşüldüğü ve gerçektende yeri bulması halinde çok güzel işlere imza atacak bir topçu. 
Bu dediğimi yazın bir kenara ve bekleyin, Hakan Kutlu hoca Shala’dan da on numara bir oyuncu çıkartacak. Tabi her istediğimiz hemen olmuyor, biraz zamanın geçmesi, üzerinin tozlanması yada bir takım mücadelelerin verilmesi gerekiyor. Shala konusuda bunlardan birisi. 
Birde sevinmemizi gerektiren bir başka husus, takımımızın gol pozisyonları üretebiliyor olması. Bugüne kadar oynadığımız tüm maçlarda hatırı sayılır sayıda pozisyon üreten takımımız, attığı gollerden çok daha fazlasını ise cömertçe harcadı. Buda demek oluyor ki, bizim bitiricilikte bir sorunumuz var. Bu sorunun aşılması halinde çıktığımız her maçta galibiyete en yakın takım biz oluruz. Umuyorum takım bu mücadele gücünden ve direncinden hiçbir şey kaybetmeden yoluna devam eder. Kendimizi devre arasına sağlam bir şekilde atabilirsek, sezonun ikinci yarısına inşallah yeni takviyelerle çok daha güçlü ve dinamik bir takım olarak başlayabiliriz.