ÖZEL HABER Haber Girişi : 07 Eylül 2023 10:44

ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur açıkladı: Erzurum Günleri 5 Ekim’de

ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur açıkladı:   Erzurum Günleri 5 Ekim’de

Ankara’da geleneksel hale getirilen “Erzurum Günleri” programının tarihleri değişti. Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilecek olan Erzurum Günleri etkinliğinin takvimi daha önce 30 Eylül-3 Ekim olarak belirlenmişti. ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, programın 5 Ekim ile 8 Ekim tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Çeşitli sebeplerden dolayı yapılan takvim değişikliğini ESAV’ın tüm üyeleriyle paylaşan Karasungur, Ankara Altınpark ANFA Fuar Alanı’nda düzenlenecek olan etkinliklerin içeriğinde herhangi bir değişikliğin söz konusu olmayacağını söyledi. 

CUMHURİYET’İN 2. YÜZYILI 
Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) Başkanı Veysel Karani Aksungur, 30 Eylül tarihinde gerçekleştirmeyi planladıkları organizasyonu Ankara Millet Bahçesi yerine 5-8 Ekim tarihleri arasında Altınpark ANFA Fuar Alanı’nda düzenleyeceklerini ifade etti. Bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan etkinliğin ana temasının “Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılı” olacağını dile getiren Başkan Aksungur, “Mottomuzu, Cumhuriyetin temellerini atan şehir Cumhuriyetimizin Başkentiyle Buluşuyor” şeklinde belirlediklerini ifade etti. 

SON 10 YILDIR SÜREKLİ… 
Ankara’daki Erzurum Günleri etkinliğinin son 10 yıl içerisinde sadece pandemi döneminde kesintiye uğradığını hatırlatan ESAV Başkanı Aksungur, “Ankara’da Dadaşları bir araya getirmek ve Erzurum rüzgârları estirmek bizim için büyük bir mutluluk” diyerek, “Bu gelenek Ankara ve bölgesinde yaşayan Erzurumlu hemşehrilerimiz için bir vazgeçilmez haline geldi. Şehrimizi Ankara’da temsil ediyor ve Dadaş birlikteliğini sağlıyor olmak, bizim için de ayrı bir gurur vesilesi” ifadelerini kullandı.