ESMEK’LER…

Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin birçok noktasında ve hatta ilçelerde bile hizmete açtığı ESMEK’leri bilmeyen yoktur sanırım. Henüz bu merkezleri görmeyenler, en kısa sürede gitmeli, gezmeli ve mutlaka görmeli diye düşünüyorum. Çocuklar ve gençler bir yana, ev hanımları için planlanmış o kadar güzel kurslar ve mesleki eğitim programları var ki, etkilenmemek gerçekten de elde değil.

Dikiş-nakış, el sanatları, halı, kilim, süsleme sanatları ve daha birçok dalda açılan kurslar sayesinde yüzlerce ev hanımı hem kaliteli zaman geçiriyor, hem de mesleki becerilerini geliştirme fırsatı buluyor.

Örneğin bir komşum, ESMEK’lerde aldığı Filografi eğitimi sayesinde bugün kendi aile bütçesine katkıda bulunuyor. O kadar güzel işler çıkartıyor ki, yaptığı eserlere Erzurum dışından bile talep oluyor.

Eskiden olsa belki satış ve pazarlama konusunda sıkıntılar yaşanabilirdi, ancak günümüzde pazarlama o kadar çok gelişti ki, sosyal medyada dilediğiniz ürüne anında alıcı bulabiliyorsunuz. Bu yöntemle para kazanan birçok ev hanımı bilirim, yakından tanırım.

Dolayısıyla ev hanımlarına buradan yapacağım çağrı; ESMEK’lerdeki kurslara mutlaka katılmaları ve el sanatları alanında kesinlikle bir eğitim programına dahil olmalarıdır. Hem meseleye sadece maddiyat gözüyle de bakmamak lazım; bu kurslar insanın içinde bir yerlerde saklı duran gizli hazineyi de ortaya çıkartıyor.

Gidin!

Hem kendinizi geliştirin, hem bir uğraşınız olsun ve hem de para kazanın!

Bu vesileyle ESMEK gibi çok kıymetli eğitim kurumlarını şehrimize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen’e çok teşekkür ediyorum. Sayılarının ve ilaveten eğitim kurs ve programlarının sayısının da artması dileklerimle…

Esen kalın…