ÖZEL HABER Haber Girişi : 14 Eylül 2023 15:19

ET SIKINTISI ZİRVEDE

ET SIKINTISI ZİRVEDE
Kasaplar da artık Et ve Süt Kurumu ürünlerinin satışını yapamıyor.

Erzurum’da Et ve Süt Kurumu mağazalarının önünde oluşan uzun kuyruklar, vatandaşı bihuzur etmeye devam ederken, süreçte kasaplar da mağdur olmaya başladı. Kıymanın kilosunun 169 liradan satıldığı ESK mağazalarında sabahın erken saatlerinde oluşmaya başlayan kuyrukların üzüntü verici olduğunu söyleyen Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, “Üretim olmadığı için kombina da artık et temin etmekte güçlük çekiyor” dedi. 

KOMBİNA’DA ET YOK 
ESK ile yaptıkları anlaşma gereği kombina ürünlerinin kasaplarda da satılmasının kararlaştırıldığını hatırlatan Başkan Kenan Ejder, “Anlaşmamız gereği kısa bir süre de olsa kombinanın et ürünlerinden sattık. Fakat ürün temin etmekte güçlük çeken kombina ile bir süredir alışveriş biz de yapamıyoruz. Kasaplarda artık kombina ürünleri yok, çünkü kombinan elinde et yok” diye konuştu. 

KASAPTA KIYMA 320 LİRA 
Kasaplarda bir kilogram kıymanın 320 lira olduğuna dikkati çeken Kenan Ejder, “Her iki fiyat arasında uçurumlar kadar fark var. Kombina et temin etmekte sıkıntı çekmiyor olsa, ürünlerinden biz de satacağımız için vatandaşımnızın mağduriyeti de olmayacak. Ancak et bulmak çok zor ve bu yüzden bize de et verilemiyor” şeklinde konuştu. 

TARIM KREDİ’DE DE YOK! 
Aynı şekilde Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde de ESK ürünlerinin artık yer almadığı öne sürüldü. Kasaplara et veremeyen ESK’nın, benzer sebeplerden dolayı TKK marketlere de et veremediği dile getirilirken, piyasadaki fiyat uçurumu yüzünden vatandaşların kombina mağazaları önünde uzun kuyruklar oluşturduğunu ifade ettiler.