ÖZEL HABER Haber Girişi : 04 Eylül 2023 09:11

Etimesgut’ta Dadaş rüzgarı

Etimesgut’ta Dadaş rüzgarı
Ankara’daki Dadaşlar, Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde coştu.

Ankara’da geleneksel hale getirilen Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nin 25’incisi birbirinden özel buluşmalara sahne oluyor. Festivalin bu yılki etabı kapsamında organize edilen Erzurumlular Gecesi, Etimesgut’ta Dadaş rüzgarları estirdi. Etimesgut Belediyesi ve ESAV’ın ev sahipliğinde Türk Beyleri Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen Erzurumlular Gecesi, sanattan siyasete, iş dünyasından sivil toplum kuruluşlarına varıncaya kadar Ankara’daki Erzurumluları bir araya getirdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın’ın da katılım sağladığı Erzurumlular Gecesi, Nurullah Akçayır konseri, aşık atışmaları ve Erzurum parodileriyle renklendi. 

ERZURUMLULUK FARKI 
ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, 25. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali kapsamında organize edilen Erzurumlular Gecesi ile Dadaşları Başkent’te bir araya getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Konuşmasında Erzurumluluk ve Dadaşlık üzerine vurgularda bulunan ESAV Başkanı Aksungur, Etimesgut Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen gecenin, memleket hasreti gidermek isteyenler için çok özel bir fırsat olduğunu söyledi. Aksungur, ay sonunda da yine geleneksel hale getirilen Erzurum Günlerini Ankara’da gerçekleştireceklerini hatırlatarak, “Tüm Dadaşları bu etkinliğimize bekliyoruz” dedi. 

AYDIN’DAN ÖZEL TESPİTLER 
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın ise, Erzurum dışında yaşayan Erzurumlu nüfusunun artık milyonlarla ifade edildiğinin altını çizdi. Konuşmasında Erzurum dışında nasıl ki Erzurum için bir araya gelinebiliyorsa, Erzurum’da da aynı birlikteliğin sağlanabileceğini kaydeden Kamil Aydın, “Nerede yaşıyorsak yaşayalım, memleketimize, Erzurum’umuza da değer katabilmenin yollarını aramalıyız. Şehrimizin gelişmesine, ekonomik olarak büyümesine katkı sunabilmeliyiz. Erzurum bizim için bayramdan bayrama, tatilden tatile hatırladığımız bir durak olmamalı. Gücümüzü, enerjimizi, Erzurum için buradan da kanalize edebilmeliyiz” diye konuştu.