ÖZEL HABER Haber Girişi : 09 Ağustos 2023 10:19

Ev sahipleri de çıldırdı! 

Ev sahipleri de çıldırdı! 
Kiralık ve satılık ev ilanlarının bulunduğu dijital bir platforma verilen ilan, Erzurum şartlarında “pes doğrusu” dedirtti.

İstanbul, İzmir, Ankara derken, Erzurum’daki ev sahipleri de çıldırdı. Kiralık ve satılık ev ilanlarının bulunduğu dijital bir platforma verilen ilan, Erzurum şartlarında “pes doğrusu” dedirtti. Eşyalı olarak aylık 25 bin lirayla ilana çıkılan kiralık ev için ayrıca bir de 25 bin lira depozito talebinde bulunuldu. Erzurum’da kiralık ev fiyatlarının yüksekliği dikkat çekerken, kira için 25 bin lira talep edilmesi, insafsızlıkta artık son nokta olarak yorumlandı. Kiralık ev arayan vatandaşlar, “Öyle bir dönemden geçiyoruz ki, malı mülkü olan kazanıyor, hiçbir şeyi olmayan kaybediyor. Yani yüksek enflasyon hiç bitmesin ve evlerimizin fiyatları hep yükselsin diye dua eden nice ahlaksızların arasında yaşıyoruz. Allah yardımcımız olsun” dediler. 

PARAYI AĞAÇTAN TOPLUYORLAR! 
Yaşı 5-10 yıl arasında olan bir konutun durduğu yerde nasıl bir maliyetle karşılaştığını merak ettiklerini dile getiren vatandaşlar, “İçinde eşya var diye bir daire bu fiyata kiralanır mı? Bu zenginler, parası olanlar, birden fazla evi ve arabası olanlar, paranın kendilerinin yaptıkları gibi ağaçtan toplandığını mı zannediyorlar yoksa? Bunlarda hiç mi Allah korkusu yok? Bunlar toprağın altını hiç mi düşünmüyorlar? Bir dairenin fiyatı ya da kirası durduğu yerde nasıl bu kadar yükselebilir? En düşük memur maaşı bile 22 bin lira iken kiralık bir daire için 25 bin lira nasıl istenir? Bunlar neyin kafasını yaşıyor, bunlar kimin değirmenine su taşıyor?” diye sordular. 

DEVLET HESAP SORMAYACAK MI?  
Hükümet yetkililerine çağrıda bulunan vatandaşlar, “Vatandaşın üzerine ekstradan motorlu taşıt vergisi yükleyene kadar, insafsız ev sahiplerine vergi yüklensin. 5 bin liralık evleri 10 bin liraya, 10 bin liralık evleri 25 bin liraya kiraya verenlerin yakasına devlet yapışsın ki, hırsızın eli garibanın cebinden çıkmış olsun. Evini 25 bin liraya kiraya verecek olan bir ev sahibi kaç lira vergi ödeyecek? Devlet ondan bu ticaretin hesabını sormayacak mı? Üç kuruşluk arabasını binlerce liraya satan ve bu işi ticarete dönüştüren istismarcıların yakasına devlet yapışmayacak mı? Demek oluyor ki, zengin olana yaşama hakkı var, dar gelirli ve sabit gelirliye yaşam hakkı yok!” diye konuştular.