ÖZEL HABER Haber Girişi : 06 Ocak 2023 11:10

Evde Bakım yüz güldürüyor

Evde Bakım yüz güldürüyor

Memur ve emekli maaşlarına yapılan zamla birlikte evde bakım ücretleri de arttı. Yapılan yeni değerlemeyle birlikte evde bakım gören engelli vatandaşlar için Ocak ayı itibariyle 4 bin 336 lira ödenecek. Erzurum’da da çok sayıda bakıma muhtaç kişiyi yakından ilgilendiren düzenlemeyle birlikte evde bakım ücreti alan ailelerin de yüzü gülmeye başladı. Her yıl memur maaşlarına yapılan zam oranında artırılan evde bakım ücretleri, bakıma muhtaç bireylere destek amaçlı olarak ödeniyor. Söz konusu evde bakım ücretini alabilmek için yüzde 50 oranında engelli raporuna sahip olmak ve tam bağımlı bulunmak gerekiyor. Tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınan raporla söz konusu evde bakım uygulamasından faydalanmak için yapılan başvurular, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı il müdürlükleri tarafından değerlendiriliyor ve süreç sonuçlandırılıyor.

 

BAZI ŞARTLARI VAR

Yapılan başvurunun onaylanmasıyla birlikte değerlendirmeler kapsamında hane gelirleri hesaplanıyor. Her ne ad altında olursa olsun engelli vatandaşın yaşadığı haneye giren tüm gelirler kişi başına bölünüyor ve yine kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte ikisinden az olması gerekiyor. Söz konusu kriterlerin yerine gelmesi halinde talep sahibine evde bakım ücreti ödeniyor. Ücret ise, engelli vatandaşların bakımından sorumlu olan yakınlarına her ayın 15’i ile 31’i arasında ödeniyor.

 

ERZURUM’DA BİNLERCE ÖDEME

Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre; Erzurum’da binlerce engelli vatandaş için bu ödeme yapılıyor. Şu ana kadar ödemelerin bir tek gün bile aksamadığı Erzurum’da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çok titiz bir hizmet süreci yürütüyor. Evde bakım ücreti alan vatandaşlar, bu hizmetin gerçekten büyük bir nimet olduğunu belirterek, “Hükümetimize ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin” görüşlerini dile getiriyor.