FEDERASYON İŞTE

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremi biz belki sadece hissettik ama bu bile mağduriyeti sebep oldu. 
Erzurumspor takımımız örneğin ; bu depremin hemen ardından yapılan ilk inceleme ve tespitlere de kazım karabekir Stadyumu’nun hasar gördüğü belirtildi. Sonra ne oldu evimizde oynamamız gereken Keçiörengücü maçını stadyumun durumu yüzünden Rize de oynamak zorunda kaldık. Geçen hafta Malatyaspor’u evimizde ayarlayacaktık ama sarı kırmızılı takımınlikten çekilmiş olması nedeniyle bu maç iptal edildi biliyorsunuz. Bu haftada bodrum deplasmanıdayız ondan sonra oynanacak haftanın maçı nerede oynanacak hiçbirimiz bilmiyoruz. 
Benim anlamadığım şu bir şehrin ya da bir futbol takımının depremden mağdur olması için illa da o şehirde bir yıkımın mı olması gerekiyor ? Ha depremde Stadyumunız yıkılmış, hatta stadyumunuz hasar görmüş ve maçlara kapatılmış. İkisi de sonuçta aynı şey değil mi? İkisi de mağduriyet değil mi? Böyle bir durumda herhangi bir kulüp deprem yaralısı değil mi? 
Normalde bu soruyu şu anda benim soruyor olman bile çok anlamsız. Çünkü Türkiye’de futbolun yarınlarini ve bu gününü düşünecek bir federasyon yok. Bu ülkede adam akıllı bir federasyon olsa, Erzurumspora derdi ki; “ iyide kardeşim senin Stadyumu’nda maç oynanmıyor, böyle bir durumda sen mağdur oluyorsun… gel de sana şöyle sahip çıkalım” 
Ama demedi; çünkü Erzurumspor hiçbir zaman federasyonun umrunda olmadı. Değil deprem, dünya başına da yıkılacak olsa yine umursamaz.