Film festivali...

Antalya Altın Portakal Film Festivali şu sıralar FETÖ propagandasıyla gündemde. Festival kapsamında gösterilen “Kanun Hükmünde” adlı belgesel sebebiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı çekilme kararı almıştı. 
Bu kararlara dün de Gençlik ve Spor Bakanlığı eklendi. Bakanlık, festival için tahsis edilen Antalya Spor Salonu için iptal kararı verdi ve salon tahsisinden vazgeçti. 
Güzel ve de olması gereken bir tavır olmuş. 
Bu ülke 15 Temmuz’da neler yaşadı, birlikte gördük. Ülke aslında o gün uçurumun kenarından alınmıştı. Bu hain girişimin izleri hiç silinmeyecek, unutulmayacak. Ama görüyoruz ki, birileri u işin propagandasını yapma niyetinde. 
Benim asıl merak ettiğim şu: 
Şimdi iki bakanlık festivalden desteklerini çekti ya, peki ya sonrası? 
Bu belgeselin festival kapsamına alınması kim karar verdi? 
Kültür ve Turizm Bakanlığı bu gibi festivallerin paydaşı oluyor bildiğim kadarıyla; dolayısıyla bu işin bir de seçici kurulunun olması gerekiyor?
Sorum şu: 
O belgesel seçici kurula sunuldu mu ya da festival kapsamında gösterime sokulan yapımlar hakkında bakanlık bilgilendirildi mi? 
Yani bakanlık destek verdi vermesine de, neye göre verdi, kime göre verdi, bu işi kim organize etti, kim hazırladı, kim onayladı, kim karar verdi?
İşte bu soruların cevaplanması ve asıl hesabın o kapsamda da sorulması lazım geliyor bana göre. 
Dolayısıyla yaptırımlar bununla sınırlı kalmamalı ve işin hukuki boyutu da gündeme gelmeli. FETÖ propagandası yapmaya yeltenenler kimlerse, Altın Portakal Film Festivali gibi marka bir organizasyonu FETÖ propagandasına alet edenler hangi ilgililerse onlara da yaptırım uygulanmalı. 
Yoksa bu işler öyle destek çekmeyle olmuyor, arka planına da bir bakılmalı. 
Kim var, kim yok diye. 
Haksız mıyım?