ÖZEL HABER Haber Girişi : 11 Mayıs 2022 09:39

Fiyatlar iştah kaçırtıyor!

Fiyatlar iştah kaçırtıyor!

Erzurum‘da hemen her sektörde çekilen ekonomik sıkıntılar, en çok da yeme-içme sektörünü vurdu. Erzurum’da birçok lokantada yükselen maliyetler yüzünden iş değişikliğine gidilirken, birçok işyerinde de konsept değişikliği zaruret haline geldi. En ucuz çorbanın bile 25 liraya satılmaya başlandığı Erzurum’da, lokantacılar ise iş düşüklüğünden yakındı. İnsanların lokantalarda yemek yeme tercihlerinin bile değiştiğini dile getiren işletmeciler, “Bir kişinin normal standartlarda yiyeceği bir yemeğin bedeli en az 60-70 liraya çıktı. Önceleri bu ücret 25 ya da taş çatlasın 30 liraydı” diyerek, pahalılık yüzünden insanların artık lokantaların önünden bile geçmemeye başladığını kaydettiler. 

SULU YEMEK FİYATLARI UÇTU 

Fiyatların sadece sebze ve meyvede değil, neredeyse tüm kalemlerde arttığını anlatan işletmeciler, “Yemek pişiriyoruz, doğalgaz pahalı. Elektrik kullanıyoruz, o pahalı, su kullanıyoruz su pahalı, yağdı, ekmekti, işçiydi, maaştı derken, karşımıza öyle rakamlar çıkıyor ki, altından biz bile kalkamıyoruz” diye konuştular. 

Gıda ürünlerindeki fiyat artışının sadece mutfaklara değil, her yere ateş düşürdüğünü kaydeden lokantacılar, “Birçoğumuz işyerimizde artık sulu yemek yapamıyoruz. Şu durumda en popüler yemek tavuk döner oldu, o da 20 lira. Zaten et dönerin yanından geçmeye imkan yok. Yemek ve pilav ikisi en iyi ihtimalle 50 lira. Bu şartlarda insanların lokantalara uğramamasını da çok görmüyoruz zaten” şeklinde konuştular. 

 

YEMEDEN-İÇMEDEN KISIYORLAR 

En büyük arzularının fiyat artışlarının sona ermesi olduğunu anlatan lokanta işletmecileri, “Artışlar hiç durmuyor, dün aldığımız ürünü bugün aynı fiyata alamıyoruz. Paranın satın alma gücü düşüyor. Hükümetimizin gerekli önlemleri aldığını görüyor ve bu sıkıntılı günlerin en kısa sürede son bulacağına inanıyoruz. Aksi halde herkes yemeden içmeden kıstığı için en büyük zararı belki de esnaf olarak biz görmüş olacağız” dediler.