Yerel Haber Girişi : 11 Mart 2022 12:57

Fuar umutları DAKAF’la yenilendi

Fuar umutları DAKAF’la yenilendi

Turizme bağlı ekonominin en önemli kollarından birisi olan kongre ve fuar turizmi, DAKAF’la birlikte yeniden gündeme geldi. Pandemi öncesinde neredeyse her ay bir fuarın organize edildiği Erzurum’da, birçok aksaklığına rağmen TÜYAP’ın bıraktığı boşluk bile doldurulamadı. MNG Holding’e bağlı MNG Fuar ve Kongre Hizmetleri A.Ş. tarafından işletmeciliği yapılacak olan Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nin artık e-eski hareketli günlerine yeniden kavuşturulması çağrısında bulunulurken, pandemiyle başlayan durgunluğa bir son verilmesi gerektiği dile getiriliyor. Turizmciler, fuar turizminin son yılların trend iş kollarından birisi haline geldiğini belirterek, Erzurum’un bu sektöre hızlı bir giriş yaptığını, ancak pandeminin de etkisiyle duraklama dönemine girdiğini ifade ettiler.

FUARCILIĞA PANDEMİ DARBESİ
Erzurum’da daha önce fuarcılık hizmetlerinin TÜYAP tarafından yürütüldüğünü anımsatan turizmciler, sonraki süreçte bir değişiklik olduğunu ve fuar işletmeciliğinin MNG’ye devredildiğini söyleyerek, “Talihsizlik şu ki, araya pandemi girdi. Temas ortamı oluşturacağı için de fuar organizasyonlarına mecburen ara verildi. Doğu Anadolu Kariyer Fuarı ile yeniden uyanışa geçen sektör, bundan sonraki dönemde boşluk kabul etmez. Bu yüzden DAKAF’ın sektörde yeni bir canlanma vesilesi olmasını bekliyor ve MNG Fuarcılık’tan yeni fuarlar için şimdiden harekete geçmesini bekliyoruz” dediler.

DAKAF SEKTÖR İÇİN UMUT OLDU
Erzurum’daki DAKAF buluşması için bölgenin dört bir yanından on binlerce öğrencinin Erzurum’a taşındığını ve bunun ekonomik olarak da canlılığa sebep olduğunu anlatan turizm acentesi işletmecileri, “Bölgesel ve ulusal ve uluslararası fuarlar, ekonomik canlılığı en kısa vadede hissettiren organizasyonların başında geliyor. Bu manada Erzurum’da böyle bir fuar merkezinin bulunuyor oluşu büyük bir şans. Umuyoruz bundan sonraki süreçte hareketli fuar organizasyonlarıyla karşılaşırız. Çünkü bu fuarlar hemen her sektörden insan için geçim kapısı oluyor” diye konuştular.