FUTBOL VE SİYASET

Genelde eleştirisi konusu olarak hep bu cümle kuruluyor. Diyiyorlar ki, “Futbola siyaset karışıyor” diye. Gelinen noktaya bakınca, hak vermeden edemiyorum bende. 
Kulüpten bazı dostlarımla transfer tahtası konusunda sohbet etme fırsatım oldu. Tabi netlik durumu yok ama beklenti şu yönde, iddiaya göre, Mehmet Sekmen AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanırsa, transfer tahtası açılacakmış. 
Şimdi ben böyle bir şeye inanmak istemiyorum, sebebine gelince; Erzurumspor’un talihsizliğine bakın ki, kaderi siyasete bağlı kalmış durumda. 
Yani Erzurumspor’un transfer tahtası sorunu madem çözülebilir bir sorundu, o halde bu zamana kadar niye çözülmedi? Yani şimdi bizim takımımızın oyuncu transfer edebilmesi AK Parti’nin vereceği karara mı bağlı kaldı? 
Hadi diyelim Mehmet Sekmen aday gösterilmedi, o zaman ne olacak? Hadi diyelim Sekmen’in yerine gösterilen adayda futbolu hiç sevmiyor, ilgi alanınada girmiyor. O zaman ne olacak? Hepimiz birden oturup takımımızın ligin dibine demir atmasını mı seyredeceğiz? Yani bu memlekete reva mıdır? 
Dedim ya, inşallah bu kulis bilgisi yalan ve asılsızdır. Aksi halde Erzurumspor siyasetin baş malzemesi haline gelmiş olur ki, buda zaten takımın çöküşü anlamına gelir. Haliyle bu durum bizide çok üzer. Şehrimizin siyasete yeterince kurban edildiği yetmez gibi, takımımızında siyasete kurban edilmesi bizi öyle bir yaralar ki, bundan sonraki süreçte bu şehir futbol alanında zerre kadar ilerleyemez ve mesafe alınamaz. Hani bir Trabzon kadar nüfuz sahibi olsak anlarımda, bizde o kabiliyet bile yok. Zaten bu ayıpta bize fazlasıyla yeter.