FUTBOLCU AHLAKI

Samsunspor’a transfer olduğu için üzüldüğümüz ama aslına bakarsanız sevinmemiz gereken bir isimdi Novikovas.

Ben ta gittiği gün demiştim ki, Novikovas Samsunspor’a da tat vermez. Çünkü be futbolcuda her şeyden öte ahlak bambaşka bir şey. Eğer bir futbolcuda ahlak yoksa sahada ne yaparsa yapsın er ya da geç mutlaka koyverecektir. Novikovas’ın Erzurumspor’un başına ördüğü çorapları hepimiz biliyoruz. Maçlarda özellikle oynamadığını, hatta ve hatta bilerek gol bile atmadığını bile görmüştük. Süper Lige yükseliş maçımızı bile berbat eden isimdir Novikovas. Kulüpte bölücülük yapan, takım arkadaşlarını yönetime karşı dolduran, hocasına ve teknik heyete kafa tutmaya varana kadar bin bir türlü hatası olan Litvanyalı futbolcunun Samsunspor yönetimi tarafından kadro dışı bırakıldığını öğrenince açıkçası ben hiç şaşırmadım. Böyle bir kararın mutlaka verileceğini biliyordum ama geç kalındığının da altını çizmeliyim.

Gelelim buradan Erzurumspor yönetimine; o dönemde Novikovas’a gereken dersi bizim yönetim veremedi. Veremediği için de bizimkinin ayranı kabardıkça kabardı. Tamam her futbolcu para için oynar ama para için de ortalığı toza dumana katmaz, ahlaksızlık etmez! Ben inanıyorum ki şu andaki kadroda bile var bir-iki ahlak eksikliği bulunan futbolcu ama Novikovas gibi de işin cılkını çıkartacak boyutta değil elbette.

Yani demem o ki, ahlakı yoksa bir futbolcunun isterse sahada rakiplerine toz yuttursun hiçbir anlamı kalmıyor. Eninde sonunda gözden düşüyor, gönülden düşüyor… Futbol kariyerinde de düşüşler yaşıyor doğal olarak…

Yazık, çok yazık!