GALİP GELMEMİZ ŞART!

Erzurumspor’umuz yarın kendisiyle tıpa tıp aynı olan bir takımla, yani Boluspor’la karşı karşıya gelecek. 
Şöyle ki, Boluspor’unda tıpkı bizim gibi 1 galibiyeti, 3 beraberliği ve 2 mağlubiyeti var. Boluspor’un da tıpkı bizim gibi 6 puanı var ve yine Boluspor’da tıpkı bizim gibi bu maçtan galip ayrılmak istiyor. 
Her maça galibiyet planıyla çıkılır, her takımın hedefinde galibiyet vardır ve maça bu hedef doğrultusunda hazırlık yapılır. Ama evdeki hesap kimi zaman çarşıya uymaz, galip gelmek için çıkılan sahadan mağlupta ayrılmak ihtimal dahilindedir. 
Benim burada dikkat çekmeyi istediğim konu, kendi rakiplerimize karşı mutlaka galip gelmemiz gerektiğidir. Puanımız riskli, en altla bizim bulunduğumuz basamak arasında çokta bir fark yok yani. Üst üste iki galibiyet bizi uçurabileceği gibi, üst üste puansız geçirilebilecek iki haftada yine bizi alt sıralara fırlatabilir. 
Bu yüzden sezonun ilk haftaları olması sebebiyle işi savsaklama lüksümüz yok, ligin ateş hattıyla aramızdaki puan farkını ne kadar çok açabilirsek; ilerleyen haftalarda o kadar rahat ederiz. 
O yüzden Erzurumspor takımının futbolcularına tavsiyem; tamda bizim rakibimiz olan Boluspor karşısında mutlaka galip gelmeleri yönünde olacaktır. Kendi evimizde birinci dereceden rakibimize karşı oynayacağımız bu maç bu yüzden önemlidir. Çünkü mevcut şartlarda Eyüpsor’u bile yensek bize getirisi sadece puan olur, ama rakibimiz doğrudan Eyüpspor olmadığı için bize hiçbir avantaj sağlamaz. Ha, ileride ne olur ne biter bilinmez ama biz tüm hesaplarımızı kadro kalitemiz, mevcut şartlarımız, kısacası şu andaki çapımız üzerinden yapmak durumundayız. Bizim çapımızda şu anda Boluspor’a karşı kesinlikle galip gelmemizi gerektiriyor.