ÖZEL HABER Haber Girişi : 15 Mart 2023 11:12

Gazeteci Çakır aday adayı oldu 

Gazeteci Çakır aday adayı oldu 
Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, MHP’den Milletvekili aday adayı oldu.
Gazeteci Çakır aday adayı oldu 

Aynı zamanda Gazeteniz YENİGÜN’ün Yazı İşleri Müdürü olan Çakır, başvurusunu parti genel merkezine yaptı, MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. 
14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde partilerde aday adaylığı başvuruları başladı. Başvuruların parti genel merkezine yapıldığı MHP’de, Erzurum’dan Gazeteci-Yazar Mehmet Musa Çakır da aday adayı oldu. MHP Genel Merkezine giderek aday adaylığı başvurusunu yapan Çakır, daha sonra Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. 

2023 SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ 
Genel Başkan Bahçeli’ye Erzurum’dan selam götüren Mehmet Musa Çakır, aday adaylığını ise sosyal medya hesabından duyurdu. Uzun yıllar MHP çatısı altında ve partinin çeşitli kademelerinde görev yapmış olan Gazeteci Çakır, daha önce de yine MHP’den Aziziye Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuş, ancak Cumhur İttifakı kararı dolayısıyla partisi Aziziye’de belediye başkan adayı çıkartmamıştı. Gazeteci Çakır, Türkiye’nin zor ve bir o kadar hassasiyet gerektiren bir süreçten geçtiğini ifade eden Çakır, “2023 seçimlerini sıradan bir seçim olarak değerlendirmek çok yanlış olacaktır. Bu bakımdan MHP çatısı altında olan herkesin bir sorumluluk alması ve üzerine düşen her görevi eksiksiz yerine getirmesi gerekiyor” dedi. 

GAZETECİLER ŞEHİRLERİN HAFIZASIDIR 
Gazetecilerin, gündeme olduğu kadar yaşadıkları şehrin hafızası olma özelliği de taşıdıklarının altını çizen Çakır, “Bizler uzun yıllardır gazetecilik yaptığımız bu şehrin sosyal, siyasal, ekonomik, kültürel ve daha birçok alanda ihtiyaçlarını, eksikliklerini ve bu eksikliklerin giderilmesini mümkün kılacak çözüm yollarını biliyoruz. Bu manada şehrimize hizmet etmekten başka muradımız; 2023 seçimlerinin önemini seçmenlere anlatmaktan gayri çabamız bulunmamaktadır. İster aday gösterilelim, ister gösterilmeyelim, bu bizim için kesinlikle mesele değildir. Burada bizim için asıl olan; aldığımız siyasi terbiye gereğince milletimizin selametine giden yolda birlikte yürümektir. Mevla utandırmasın!” ifadelerini kullandı.