ÖZEL HABER Haber Girişi : 16 Haziran 2023 10:29

Gazetecilik başka TETİKÇİLİK BAŞKA! 

Gazetecilik başka TETİKÇİLİK BAŞKA! 

Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Kirli pazarlıklar ve hesaplar yapan Millet İttifakı medyasının da maskesi düşmüştür” dedi. 
ABB Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, 14 ve 28 Mayıs seçimleri öncesinde bir kısım medyanın da ortağı olduğu kirli pazarlıkların tüm çıplaklığıyla gözler önüne serilmeye başladığını söyledi. Seçim sürecinde de bu konuya dikkat çektiğini ve her fırsatta dile getirdiğini hatırlatan Çakır; “Siyaseten bir partiyi ya da herhangi bir ideolojiyi destekleyebilirsiniz; ancak işine algı ve kurguyu katarsanız, yaptığınız iş gazetecilik olmaktan çıkar tetikçilik haline gelir. Seçim sürecinin tetikçileri de, yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı” diye konuştu. 

MASKELERİ ZATEN DÜŞECEKTİ 
28 Mayıs seçimlerinin ardından muhalefet kesimini oluşturan Millet İttifakı’nda bölünme ve kopmaların yaşandığını dile getiren ABB Başkanı Musa Çakır, “Siyasetin doğasında vardır, birleşebilir, sonrasında yollarınızı ayırabilirsiniz de… Ancak 28 Mayıs seçiminin sonuçları medyadaki kokuşmuşluğu da ne yazık ki gün yüzüne çıkardı. Seçim sürecinde meşru ya da ahlaki olup olmadığına bakılmadan sırf algı oluşturmaya dönük yayınlar yapan medya kuruluşları ve sözde gazeteciler bile birbirlerine düşmeye başladı. Biz bu sonuca hiç şaşırmadık, çünkü kamu yararını göz önünde bulundurmayan gazetecilerin maskesinin er ya da geç düşeceğini biliyorduk” şeklinde konuştu. 

TETİKÇİLERE PRİM VERİLMEMELİ! 
Medya kuruluşlarının ve gazetecilerin son yıllarda kirli pazarlıklar ve hesaplaşmalarla anılmaya başlandığını ifade eden Çakır, “Ne yazık ki son yıllarda gazetecilik, gazetecilik olmaktan çıkmış ve bu mesleği icra ettiğini söyleyen çoğu kimse birer tetikçiye dönüşmüştür. Kamudan ya da siyasetçiden bir şekilde nemalanamayan ve çıkar sağlayamayan sözde gazeteciler, çareyi maalesef rant elde edemediklerine saldırmakta bulmaya başlamıştır. Bu tablo maalesef bir kısım yaygın basında da, bir kısım yerel basında da gelenek halini almıştır. Eleştiri başkadır; sürekli aynı isimleri ve aynı kurumları karalamak, küçük düşürmeye çalışmak başkadır. Okurlar, izleyiciler ve medyayı yakından takip eden herkes bu ayrımı çok iyi yapmalı, tetikçilere asla prim verilmemelidir” çağrısında bulundu.