Geçmişi bir kenara bırakalım

Olan olmuş. Biten bitmiş. Erzurumspor Süper Lig’e çıkamamış, aradan neredeyse bir ay geçecek ama konu hiç değişmemiş.
Denk geliyor bazen, şaşırıyorum. Kimi taraftarlar halen daha Süper Lig’e yükselememiş oluşunu konuşuyor Erzurumspor’un.
Yok paralar zamanında verilseymiş, yok Erkan Sözeri gönderilmeseymiş, yok Muzaffer Bilazer’le yola devam edilseymiş, yok siyaseten sahip çıkılsaymış.
Varsayalım ki, bunların hepsi doğru, iyi de ne olacak? Erzurumspor’a son bir şans daha mı verilecek? O yüzden böyle boş beleş işleri bir kenara bırakmamız ve yepyeni bir sayfa açmamız lazım.
Ona bakarsanız, ben PlayOff maçları başlamadan önce demiştim, yönetimin para konusunda geç kalmamasını, hatta şampiyonluk priminin maçlar başlamadan önce açıklanmasını önermiştim. Ben diyor muyum, keşke şöyle olsaydı diye. Demiyorum, çünkü bir manası ve önemi kalmadı artık. Dolayısıyla enerjimizi tüketmenin gereği yok, yeni olaylara ve yeni yol haritamıza odaklanmamız lazım.
Başkanımızın kim olacağına, yola hangi futbolcularla devam edeceğimize, transfer tahtasını açtırıp açtıramayacağımıza, açtırırsak eğer takıma hangi futbolcuları alacağına yoğunlaşmamız lazım. Yoksa temcit pilavı gibi bu konuları ısıtıp ısıtıp konuşmanın ve gündeme taşımanın hiç kimseye faydası yok.
Bir de taraftarlar olarak insanları beğenmeme ve sürekli eleştirme huyumuzdan da vazgeçmemiz gerekiyor. Takımın başına Ahmet gelecekmiş, Mehmet gelecekmiş, hiç önemli değil. Önemli olan ne yapacağı… Ama biz ne yapıyoruz, başlıyoruz eleştirmeye. Tanıyalım ya da tanımayalım, ağzımıza geleni konuşuyoruz. Hayır da, yani ne bekliyoruz, Al iKoç mu gelecek kulübün başına.
Yapmayın, etmeyin, biraz da sahiplenmeyi ve destek olmayı deneyin lütfen! Çünkü bu dönemde en çok da buna ihtiyacımız var.