GENÇ OLMAK YETMİYOR

Erzurum’da oynanması gereken Bandırmaspor maçını zorunlu nedenlerden dolayı Giresun’da oynadığımızı herkes biliyor. Konuya buradan girdim, çünkü o maçı Erzurum’da oynamış olsaydık, öyle aman aman değil fakat yine de bir tık daha iyi bir futbol ortaya koyabilirdik. Ama olmadı, can sağ olsun. 
Gelelim asıl meseleye; Giresun Çotanaklar stadyumu dünkü maçta resmen bu kadronun takviyeye ihtiyacı var diye bağırdı. 
Oyuncuların iştahı, hırsı fena değildi, gerçekten isteyerekte oynadılar ama işte bunlar tek başına yeterli gelmiyor. Takımın genç oyunculardan kurulu olması güzel ama gençlik her zaman iş görmeyebiliyor. 
Futbolcularımız için tecrübede lazım, kadromuz için tecrübeli isimlerde lazım. Böylece gençlik enerjisi ve tecrübe harmanlanmış ve ortaya hücum gücü yüksek dirençli bir takım çıkmış olur. 
Bu takım iş yapmaz mı yapar, ama ne zaman yapar biliyor musunuz? Bundan üç yıl sonra yapar, çünkü kervan yolda ancak bu şekilde düzülür. Aslına bakarsanız bizim yolda kervan düzmeyi bekleyecek kadar şansımızda yok lüksümüzde yok. 
O yüzden nasıl bir formül bulunur nasıl bir yol izlenir bilmiyorum ama Erzurumspor’un transfer tahtasının hiç vakit kaybedilmeden açılması gerekiyor. Takıma acilen tecrübeli isimlerin dahil edilmesi ve kadronun güçlendirilmesi gerekiyor. Takımın baskı kurmak hücuma çıkmak, top çevirmek konusunda yeterli düzeyde olmadığı çok açık. Takdir edersiniz ki, futbol oyunu sadece sahada koşmakla oynanmıyor. Top yapacaksınız, pas organizasyonlarınız olacak, oyun kurgularınız olacak, teknik ve taktik açıdan bir maç planlamanız olacak, hepsi birleştiğinde ise, izleyenler futbol ziyafeti görmüş olacak. Ama şahsen ben Bandırma maçında bir futbol ziyafeti görmedim, rakip takımda yetersizdi en nihayetinde ve ortaya böyle bir sonuç çıktı. Hakem konusunu hiç ele bile almıyorum, çünkü bizim bu hakemlerden ve VAR sisteminden gördüğümüz zulmü hiçbir takım görmedi. Sözü uzun tutmaya gerek yok; bizim takım iyi güzel ama ne derseniz deyin takviyeye ihtiyacı var.