Gün ola harman ola

 

Hangi seçim olursa olsun adaylık yarışları önemlidir. Hatta adaylık dışında, aday adaylığı yarışının bile tatlı bir telaşı vardır. 
Bunun için partiler teşkilat yoklaması yaparlar, anketler, saha çalışmaları derken, süreç tamamlanır ve partilerin adayları açıklanır. 
Ama bilinmesi gereken bir husus var ki, o da aday adaylığı süreci uzadıkça, sürecin tadının kaçacağıdır. Çünkü bu kez teşkilatlarda mırıldanmalar başlar, sebebine gelince, bu gibi süreçlerin uzaması teşkilat yoklamalarının hiçbir anlam ifade etmediğini ortaya koyar. 
Sadece Erzurum’da değil, yurt genelinde benzer bir durum yaşanıyor ve seçimlere kalan 90 günden bir süreye rağmen adaylar halen daha belli değil. 
Muhalefetin adaylarını demiyorum, çünkü onların Erzurum şartlarında ve siyasi koşullarında hiçbir önemi yok. İsterlerse getirsinler Erzurum’dan allameyi cihanı aday göstersinler hikaye!
Ben daha çok Ak Partinin adaylarından bahsediyorum. Her gün yeni bir isim duyuyoruz, her gün yeni bir aday bilgisi işitiyoruz, ama ortada hiçbir şey yok. Demek ki yukarıya giden bilgiler tatmin edici değil. Demek ki teşkilat yoklamalarını pekte bir ciddiye alan yok. Demek ki anketlerin hiçbir önemi ve anlamı yok. 
Ben ne demiştim bundan bir süre önce; kimse anketlere falan güvenmesin, anket sonuçlarına sırtını yaslamasın. Hepsi hikaye, hepsi farazi işler, hepsi sırf teşkilatlar ve vatandaşlar kendini önemli hissetsinler diye yapılan işler. 
Kararı genel merkez veriyor, genel merkez ne diyorsa o oluyor. Ama aynı genel merkez şunu da bilmeli ki, bu işler uzadıkça teşkilatların da tadı kaçıyor. Seçimde çalışacak olan teşkilatlar olduğuna göre, bilmem ki niye böyle bir muamele teşkilatlara reva görülür. O da ayrı bir konu. Hep dediğim gibi, yine beklemek durumundayız. Gün ola harman ola.