Gündemimiz teşvik… 

Yoğun geçen seçim çalışmalarının ardından MHP Erzurum Milletvekili adayı Mehmet Musa Çakır ile birlikte ben de Ankara’da bulundum. MHP Genel Merkezi ziyaretimizde kapısını çaldığımız Milletvekilimiz Pof. Dr. Kamil Aydın hocamızla yaklaşık bir saati bulan sohbetimiz oldu. 
Seçim çalışmalarını ve o çalışmalar esnasında Erzurum’un beklentileriyle ilgili olarak kanaatlerini vekilimizle paylaşan Mehmet Musa Çakır kardeşim, çok önemli bir meseleye dikkat çekti. İşletmeciler, girişimciler, esnaf ve işverenler ne anlatmak istediğimi hemen anlayacaktır. Teşvikte bölgesel sistem maalesef Erzurum’da şu anda mağduriyete sebep oluyor. Erzurum 5. Bölgede bulunduğu için bir takım ayrıcalık ve muafiyetlerden tam anlamıyla istifade edemiyor. Örneğin 6. Bölgedeki bir ilde SSK primleri çok daha düşük, ancak 5. Bölgede normalin neredeyse üç katı. Daha önce Erzurum geçici olarak 6. Bölgede yer aldı ve açıkçası bunun birçok faydasını gördük. Ama geçici olduğu için Erzurum yeniden 5. Bölge uygulamalarına dahil oldu. Şimdi sorun şu ki, şu anda bu yüzden büyük mağduriyet var. Seçimlerden önce ve seçim süresince bu konu birçok kez gündeme geldi, toplantılar yapıldı, talepler alındı, sözler verildi. Şu anda kim ne derse desin bana göre Erzurum’daki en önemli öncelik bu teşvik konusu. Bu yüzden meselenin kökten çözümü için Erzurum’un bir an önce 6. Bölgeye dahil edilmesi gerekiyor. 
MHP Milletvekili adaylarından Mehmet Musa Çakır da, işte bu beklentiyi genel merkezde dile getirdi ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın’dan bu hususta destek istedi. Konuyu Erzurum’da gündemde tutmak için ne gerekiyorsa yapacağını, ancak Ankara’nın bu konuya eğilmedikten sonra Erzurum’da konuşuyor olmanın bir anlam taşımayacağını dile getirdi. 
Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın hocamız da, konuya vakıf olduğunu ve çözümü için üzerine düşen her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu ifade etti. Şu sıralar mali politikaların tanzimi ve ekonomik gelişmelere yönelik yoğun bir planlama çalışmaları yürütülüyor. Süreç netlik kazanır kazanmak ve sular durulur durulmaz bu konuyu mutlaka TBMM gündemine taşıyacağını belirten Kamil Aydın hocamıza ve yine Ankara’da çaldığı her kapıda bu teşvik konusunu ısrarla gündeme getiren Gazeteci Mehmet Musa Çakır’a teşekkür ediyorum.