ÖZEL HABER Haber Girişi : 17 Nisan 2023 11:12

Gürcükapı’nın devamı gelecek 

Gürcükapı’nın devamı gelecek 
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Gürcükapı Meydan Projesi’nin bir uzantısı olarak Habipbaba, Kasımpaşa ve Kavaflar’a da uzanacak.
Gürcükapı’nın devamı gelecek 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Gürcükapı Kent Meydanı projesinin çok kısa bir süre zarfında şehre kazandırıldığını belirterek, “Bu bölgedeki tarihi gün yüzüne çıkarma amacı taşıyan bu çalışmamız sadece bununla sınırlı kalmayacak” dedi. 

GÜRCÜKAPI’NIN DEVAMI 
Habipbaba, Kavaflar ve Kasımpaşa diye bilinen bölgelerin Erzurum’un özellikli olduğunu, tarihsel açıdan da bir değeri ifade ettiğini dile getiren Sekmen, “Burada gözden geçirilmesi gereken binalar var. Buralarda kentsel tasarım açısından yapılması gereken işler var. Gürcükapı Meydan Projemiz bölgenin çehresini büyük ölçüde değiştirdi. Bahsini ettiğimiz diğer noktalarda yapacağımız çalışmalar, Gürcükapı’da ortaya koyduğumuz eserin devamı ve bir parçası gibi olacak” diye konuştu. 

ASKERİ LOJMANLARIN YERİ 
Öte yandan Yoncalık’taki askeri lojmanlarla ilgili olarak halihazırda bir çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Sekmen, “O lojmanların bulunduğu bölgeyi satacağız, müteahhitlere sesleniyorum. Orayı parçalı ve etrafı yollarla açılan bir pozisyona kavuşturduk. Biz her türlü teklife açığız. El ele verelim, şehir merkezine yeni bir görünüm kazandıralım, sağlam yapılar yapalım, yaptıralım” şeklinde konuştu.