Güzel günler çok yakın

Temmuz ayı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği müjdeler, eminim muhalefetin aklını başından almıştır. Onlar kendilerinden biliyorlar ya, milleti kendi kaderine terk edeceğini sandılar hükümetin, ama yanıldılar. Çünkü yüksek enflasyon karşısında vatandaşın tahrip olmasını engelleyecek tedbirler sayesinde öyle bir şamar yedi ki muhalefet, deyim yerindeyse aklı başından gitti.

Kim ne derse desin, bana göre bu yılın ikinci yarısı büyük ölçüde rahatlamayla geçecek, hele sene sonunda kendi doğalgazımızın vanası açılınca bu rahatlama çok daha fazla hissedilecek.

Adana’da başlayan petrol arama çalışmalarına ilaveten yine mavi vatandaki sondaj çalışmaları sayesinde bu topraklar kendi öz değerleriyle kalkınıp, büyüyecek.

Tabi bunun için sabır lazım, kaldı ki, zaten çoğu gitti azı kaldı. Bu kadar sıkıntıyı çektik madem; dişimizi biraz daha sıkarak ferah günleri görelim.

Ben şahsen bu günlerin çok yakın olduğunu düşünüyorum, sizler de göreceksiniz, işler yavaş yavaş yoluna girmeye başlayacak.

Hele şu Temmuz ayını bir görelim; hükümetin yeni destek paketleriyle tanışalım, görün bakın piyasalar nasıl da kendini toparlamaya başlıyor.

Gelelim diğer konuya:

Hükümet, bir yandan bu ekonomik tedbirleri alırken, diğer yandan piyasaları manipüle etmeye çalışanlara da ders vermeye başladı. Fiyatlarla oynayarak piyasaları alt-üst etmeye çalışanların tepesine indi sonunda demir yumruk. Her ne kadar demir-çelik sektörünü ilgilendirse de, benzer yumrukların gıda sektörüne yönelik olarak da indirilmesi gerekiyor.

Bu işi böyle kotaracağız, milletin sırtından geçinenlere, elini milletin cebine sokanlara hanyayı da konyayı da böylece göstermiş olacağız.