Güzel hareketler

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıtdışı gelir elde eden kesimlerle ilgili olarak çok ciddi denetimler yaptıklarını söyledi. Özellikle de emlak ve motorlu taşıt satışlarıyla ilgili geliştirilen bir sistem sayesinde kimlerin kayıtdışı kazanç elde ettiklerini tespit ettiklerini ifade etti.
Zaten bu konuyla ilgili olarak konuşan herkes, konut ve motorlu taşıt fiyatlarının sürekli artış halinde bulunmasına istismarcıları gerekçe göstermişti. 
Bu istismar oyununun enflasyonun yükselmesinde de baş rol oynadığını ifade eden Şimşek’in, açıklamasıyla göz daha vermek istediği çok açıktı. 
Hatta radar adı verilen sistem sayesinde 100 binlerce mükellef inceleme altına alınmış ve on binlercesine cezai yaptırımda bulunulmuş. 
Gönül aslında şunu da isterdi bu denetimler ve yakın markaj çalışmaları keşke olduğu andan itibaren yapılsaydı da ne fiyatlar bu kadar yükselseydi ne de enflasyonun tırmanışına zemin hazırlansaydı. 
Tabi bu saatten sonra niye yapılmadı ya da niye gecikti demenin bir anlamı yok, takvimi ya da saatleri geri çalıştırmanın imkanı da yok. 
Hal böyle olunca Zararın neresinden dönülürse kârdır diyecek ve atılan bu adımların olumlu sonuçlar doğurmasını bekleyeceğiz. 
Düşününki Erzurum şartlarında ben dahi konut satışlarından ve motorlu araç satışlarından 100 binlerce lira haksız kazanç elde edenlerin var olduğunu dile getirebiliyorum. 
Bunları biraz da il bazlı değerlendirmeye almak özellikle de emlakçılık sektörünü mercek altına almak gerektiğini düşünüyorum. 
Zaten emlakçılara bir el atılsa arkasından neler gelir neler. Çünkü 1 milyon liralık evin 2 milyon TL’ye satılmak istenmesi, meselenin hiçte masum olmadığını göstermeye yetiyor.