Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dağda mahsur kalan yedi koyun, AFAD, jandarma ve itfaiye ekiplerinin ortak çalışmasıyla kurtarıldı.
Yüksekova'ya bağlı Onbaşılar köyü Ağaçlı mezrasında yaşayan köylüler, iki gün önce dağda kaybolan yedi koyunlarını aramaya başladı. Koyunların dağlık ve sarp bir bölgede mahsur kaldığını fark eden köylüler, kendi imkanlarıyla koyunları kurtaramayınca yetkililere haber verdi.
Bölgeye sevk edilen AFAD, jandarma ve itfaiye ekipleri, beş saat süren yoğun bir çalışma sonucunda yedi koyunu da kurtarmayı başardı. Koyunların sağlığı yerinde olup, köylülerine teslim edildi.
Köy sakinlerinden Caner Yemen, ekiplerin özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, 'İki gündür yedi koyunumuz kayıptı. Sonunda dağın tepesinde mahsur kaldıklarını bulduk. Jandarma, AFAD ve itfaiye ekiplerine haber verdik ve hemen gelip koyunları kurtardılar. Destek ve çalışmalarından dolayı hepsine çok teşekkür ediyoruz.' dedi.