ASAYİŞ Haber Girişi : 14 Temmuz 2025 14:20

Hakkari'de asayiş olaylarında düşüş

Hakkari'de asayiş olaylarında düşüş
Hakkari'de yapılan asayiş değerlendirme toplantısında, çeşitli suçlarda önemli ölçüde azalma olduğu ve 142 aranan şahsın yakalandığı açıklandı.

Hakkari Valisi Ali Çelik başkanlığında, ildeki asayiş durumunun değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ve ilgili birim amirleri katıldı.

ASAYİŞ OLAYLARINDA ÖNEMLİ AZALMA

1-12 Temmuz tarihleri arasında meydana gelen olaylar, geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldı. Analiz sonuçları, asayiş olaylarında yüzde 6, kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 30, kasten yaralama olaylarında yüzde 23, hırsızlık olaylarında yüzde 40 ve aile içi/kadına karşı şiddet olaylarında yüzde 40 oranında azalma olduğunu gösterdi. Bu olumlu sonuçlar, güvenlik güçlerinin etkin çalışmasının bir göstergesidir.

142 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

Toplantıda ayrıca, 12 günlük süreçte çeşitli suçlardan aranması bulunan 142 şahsın yakalandığı bilgisi paylaşıldı. Bu durum, suçluların yakalanması ve adalete teslim edilmesi konusunda kararlı bir duruş sergilendiğini ortaya koyuyor. Vali Çelik, yaptığı açıklamada, suç oranlarındaki azalmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

VALİ ÇELİK'TEN TEŞEKKÜR

Vali Ali Çelik, suç oranlarının ve vatandaşların mağduriyetlerinin azalmasında emeği geçen tüm kolluk kuvvetlerine teşekkür etti ve istikrarlı çalışmalarının devamını diledi. Güvenlik güçlerinin özverili çalışmaları, Hakkari’nin huzur ve güvenliğinin sağlanmasında büyük önem taşımaktadır.