Hangi akla hizmet?  

HDP’li Sırrı Süreyya Önder, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği İzmir İktisat Kongresi’nde konuşmuş ve demiş ki: 
“Atatürk, batılı ülkelerden 100 yılı ödünç almıştı, o süre de bitti” Yani demek istiyor ki, Cumhuriyet’in ömrü 100 yıldı, o da bu yıl bitiyor. 
Şimdi bunların saçmalamalarına alışığız ama bu kez Sırrı Süreyya Önder’in saçmaladığı yer de önemli; İzmir İktisat Kongresi. 
İzmir iktisat Kongresi, ilk kez Atatürk’ün topladığı ve Türkiye ekonomisi adına çok önemli kararların alındığı bir kongreydi. Cumhuriyet kurulduktan sonra CHP’nin attığı en önemli adımlardan birisiydi bu kongre. 
Fakat gelin görün ki, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında aynı isimle yine İzmir’de gerçekleştirilen toplantıda bu kez hedefe Cumhuriyet koyuluyor. Üstelik bu organizasyonun ev sahipliğini CHP yapıyor. Ne garip değil mi? Cumhuriyet’in değerlerini savunduğunu iddia eden bir parti, yani Atatürk’ün partisi, Cumhuriyet’i bölücülerin, teröristlerin ve HDP’lilerin ağzına çaput ettiriyor. 
Bu toplantının üzerinden 10 günden fazla bir zaman geçmiş olmasına rağmen de, bir CHP’li çıkıp dememiş ki: 
“Bu nasıl bir küstahlık? Siz kim oluyorsunuz?” diye. 
Demez, diyemez. 
Çünkü birbirlerine söz verdiler. Cumhuriyet’in temellerine dinamit koyacak olan CHP, o dinamitin fitilini ateşlemeyi planlayan da HDP’dir. Ama bunu başaramayacaklar çünkü en büyük tokadı yine Cumhuriyet’ten yiyecekler.