Hava farkı

Sosyal medyadaki taraftar gruplarında denk geldim; Muzaffer Bilazer demiş ki, “Hazırlık maçlarıyla lig maçlarının havası birbirinden farklı olur” diye. Yani şunu demeye getirmiş, bakmayın siz hazırlık maçlarında aldığımız sonuçlara, siz lig maçlarına bakın.

Şu durumda zaten öyle kabul etmek dışında bir şansımız yok, çünkü sahaya sürülecek olan kadro belli. Muzaffer Bilazer’in tavsiyesine gelince, hoca canını çok fazla sıkmasın. Şunun şurasında birkaç gün sonra zaten anlarız havaların farkını! Umuyorum Muzaffer hoca Pendikspor maçında arzu ettiği sonucu alır da, havası bozulmaz. Çünkü bu tür bir yaklaşım, taraftarın da aklıyla dalga geçmek anlamına geliyor bana göre.

Gelelim transfer tahtasına; artık lig başladı. Bu saatten sonra açılacak olan tahtadan sundurma yapılır mı bilmiyorum ama yaş tahtaya bastığımız çok aşikâr. Dün de söyledim, tahtanın bugün açıldığını düşünsek bile elde edeceğimiz hiçbir sonuç kalmadı ortada. Alabileceğimiz futbolcular da deyim yerindeyse körden ve topaldan ibaret olur bu saatten sonra.

Mevcut manzaraya bakınca aklıma iki sezon önce Süper Lig’e çıktığımız dönem geliyor. O zaman da kadromuzda iş yoktu, rakiplerimizin beceriksizliği ve şanssızlıkları sayesinde Süper Lig’e çıkma fırsatı bulmuştuk. Allah vere, bu sezon da yine rakiplerimizin beceriksizlikleri bize denk gele, yoksa yandığımızın resmidir. Devre arasına kadar ayakta kalır mıyız, puan alır mıyız, onu da hep beraber göreceğiz.

Neyse, hele gelsin de şu Pazartesi, Muzaffer Bilazer’in farklı dediği havayı görelim önce. Ondan sonrasını zaten konuşuruz.