HAVA ULAŞIMI

Erzurum havalimanından uçan yolcuların sayısının geçen yıla göre arttığı anlaşılmış. Tabi bu durum Erzurum’dan havayolu ile seyahat edenlerin çok iyi durumda olduğunu göstermiyor. Çünkü geçen yılın ve ondan bir önceki yılın rakamlarına bakılacak olunursa, pandemi sebebiyle zaten bir düşüş olduğu görülecektir. Yani yolcu sayısını net bir biçimde görebilmek için bu yılın rakamlarıyla pandeminden önceki rakamları mukayese etmek gerekir diye düşünüyorum. Artmış mı, azalmış mı işte o zaman daha iyi görülür.

Lafı şuraya getirmek istiyorum; uçak biletlerine el değmiyor, Erzurum’a uçmanın bedeli en az 2 bin lira o da aktarmalı üstelik. Hal böyle iken Erzurum’un hava yolu ile olan münasebetini çok güzelmiş gibi göstermeye hiç kimsenin hakkı yok.

Beni bilenler, dobra olduğumu, eğriye eğri dediğim gibi, doğruya da doğru dediğimi bilir. Ama kimse kusura bakmasın bu havayolu işi ve uçakla yolculuk meselesi Erzurum özelinde baştan sona eğri. Asgari ücretin yarısına uçak bileti nedir Allah aşkına! Hem böyle dediğime bakmayın, 3 bine 4 bine bile bilet satılıyor Erzurum uçuşları için.

Bence önü ve arkası hesaplanmadan açıklanan bu rakamlarla Erzurum’un aklıyla alay etmek yerine gerçekler konuşulmalı. Erzurum havayoluna uzak ya da havayolu ile seyahatin Erzurum için artık hayal olduğu gibi mesela…