ÖZEL HABER Haber Girişi : 14 Kasım 2022 14:26

Havayolu ulaşımı uçuşa geçti

Havayolu ulaşımı uçuşa geçti
Erzurum’da geçtiğimiz yılın 10 aylık döneminde kaydedilen uçuş rakamları, bu yılın 10 aylık döneminde yükselişe geçti.

Erzurum’da pandeminin de etkisiyle sekteye uğrayan havayolu ulaşım trafiği, yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Erzurum’da geçtiğimiz yılın 10 aylık döneminde kaydedilen uçuş rakamları, bu yılın 10 aylık döneminde yükselişe geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre; Erzurum’da bu yılın Ocak ve Ekim ayları döneminde 5 bin 732 uçak seferi gerçekleştirildi. İç ve dış hatlarda toplam 713 bin 487 kişilik yolcu trafiğinin kayıtlara geçtiği Erzurum’da, geçen yılın aynı dönemine denk gelen rakamlar da geride kalmış oldu. 

GEÇEN YILA GÖRE ARTIŞ VAR 
Erzurum’da, 2021 yılının Ocak ve Ekim ayları döneminde 5 bin 499 sefer gerçekleştirilmiş, yolcu sayısı ise, 643 bin 704 kişi olmuştu. Son bir yıl içerisinde yolcu sayısının 70 bin dolayında artmış olması, pandemi sonrası normalleşme sürecine girildiğini ortaya koyarken, söz konusu rakamların ilerleyen aylarda daha da artması bekleniyor. 

ERZURUM’DA SEFER SAYILARI YETERSİZ 
Öte yandan Erzurum’da havayolu ulaşım istatistikleri, sadece pandemi dönemi dolayısıyla iniş göstermedi. Uçak biletlerinin anormal düzeydeki artışının yanı sıra sefer sayılarının da azaltılmış olması, hava yolu ulaşımını olumsuz yönde etkiledi. Seyahat acentalarından edinilen bilgilere göre; Erzurum’daki uçak sefer sayılarının neredeyse yarı yarıya düştüğünü ifade ederek, “Sefer sayılarının yetersiz olması nedeniyle yolcu sayıları da düştü. Süreçte bunun da dikkate alınması gerekiyor. Halihazırdaki seferler içerisinde birçok uçuş aktarmalı olarak yapılıyor ve bu da maliyeti olumsuz yönde etkiliyor. Erzurum’daki bu aksaklığın giderilebilmesi için de sefer sayılarında artışa gidilmesi gerekiyor. Maalesef bu sorun uzunca bir süredir devam ediyor ve halen daha bu duruma müdahale edilebilmiş değil!” diye konuştular.