ÖZEL HABER Haber Girişi : 19 Şubat 2024 12:10

HELE ŞÜKÜR!

HELE ŞÜKÜR!
Orta refüjlerin karşılıklı olarak kapatılmaya başlandığı güzergahtan bundan böyle acı haberler gelmeyecek.

Erzurum-Çat Karayolu kâbus olmaktan artık çıkıyor. Orta refüjlerin karşılıklı olarak kapatılmaya başlandığı güzergahtan bundan böyle acı haberler gelmeyecek. 
Karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalar için ölüm güzergahına dönen Erzurum-Çat Karayolunda alınması beklenen tedbirler için kollar nihayet sıvandı. En son iki üniversite öğrencisinin can verdiği güzergahta, orta refüjlerin yaya geçişine kapatılması için çalışmalara başlandı. Özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun olarak kullandığı güzergahta her gün onlarca kişi ölüm tehlikesi yaşıyor, maddi hasarlı ve yaralamalı çok sayıda trafik kazası meydana geliyordu. 

GEÇ DE OLSA GÜZEL… 
Erzurum Valilik binası önünden Şehir Hastanesi kavşağına kadar olan güzergahta, üstgeçitleri kullanmak yerine karşıdan karşıya refüjleri atlayarak geçen yayalar, bundan böyle üstgeçitleri mecburi olarak kullanacak. Refüjleri kapatan bariyerlerin yayaların geçişine engel olması için yüksek tutulduğu görülürken, geçte olsa atılan bu adım büyük takdir topladı. Vatandaşlar, bu karayolunun çok can aldığını hatırlatarak, “Bu karayolundaki refüjler kapalı olmadığı için en son iki genç üniversite öğrencisi can verdi. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalıydı. Neyse ki yetkililer akıl etti de, refüjler sonunda yaya geçişine kapatılıyor” dediler. 

YENİGÜN’ÜN GÜNDEMİYDİ 
Gazeteniz YENİGÜN, 2022 yılının Mayıs ayında yaşanan ve üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği kazanın ardından bu karayolunu sürekli gündemde tutmuş ve refüjlerin kapatılması gerektiğini defalarca dile getirmişti. Söz konusu tedbirin iki yıl aradan sonra alınmış olması bile Erzurum adına mutluluk verici bir gelişme olarak görülürken, bölgedeki esnafın ise refüjlerin kapatılmaması için yoğun baskıda bulundukları öne sürüldü. Vatandaşlar, “Oradaki esnaf para kazanacak diye, insanların canı hiçe sayılamaz. Oradaki refüjler öyle bir kapatılsın ki, üzerinden değil insan, rüzgar bile karşı tarafa geçemesin!” diye konuştular.

Etiketler : HELE ŞÜKÜR!