HEM ZOR, HEM KOLAY

 

Vallahi iyi oldu, Gençlerbirliği karşısında galip gelemeyip de puan kaybetseydik, işimiz çok zor olacaktı. Bu yüzden ben Ankara deplasmanından alınan 3 puanın abartmıyorum altı puan değerinde altın puan olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden takımı ve teknik heyeti, özellikle de maçın ikinci yarısında yapılan oyuncu değişikliklerini çok doğru hamleler olarak değerlendiriyorum. 
Şunu yazın bir kenara; Muhammet Furkan Özhan, kendini geliştire geliştire güzel yerlere gelecek. Çünkü kumaşında var bu. O kadar istekli ve hırslı bir futbol oynuyor ki, onun gelecekte çok özel pozisyonlar elde edeceğine inanmamak ahmaklık olur. Gelelim Olanare ve Eren Tozlu’ya; ikisi de takım için özel ve önemli isimler. Ama son iki maç gösterdi ki, takım onlar olmadan da ortaya güzel bir performans koyabiliyor. Dolayısıyla hiçbir futbolcuya bulunmaz Hint kumaşı muamelesi yapmaktan artık vazgeçmeliyiz diye düşünmüyorum. 
Şimdi önümüzde iki maçımız kaldı, biri Altınordu, öbürü Boluspor. Altınordu küme düşme hattında ve sadece 12 puana sahip. Boluspor ise, Erzurum tabiriyle ligin ilk yarısında ununu elemiş ve asmış bir takım. Az daha zorlasa play of oynayacak bir takım. Bu yüzden işimiz hem zor, hem kolay. Yani evimizde oynayacağımız Altınordu maçından 3 puanı kotarırsak, ondan sonraki hafta oynayacağımız Boluspor maçından da puan çıkartabiliriz diye düşünüyorum. Takım kalitesi ve kadro derinliği önemlidir elbette ama Erzurumspor şunu gösterdi ki, istedikten sonra ortada aşılamayacak hiçbir engel kalmıyor.