HEPİMİZİN ESERİ

Stadyumumuz yoktu ya, işitende sanırdı ki, Erzurumspor iç saha maçlarında adeta futbol ziyafeti çekiyor. Hele aylardır süren stadyum çağrılarına bakanda zannederdi ki, stadyum açılınca tribünler tıklım tıklım dolacak. 
Cuma günü gördük ne olduğunu; protokol, protokolün eciği ve cücüğü derken, güney kale arkası anca dolmuştu. Kuzey kale arkasi ise neredeyse bomboştu. Aylar süren Erzurumspor hasretinin boyu posu bu kadarmış demek ki. Sosyal medyanın altını üstüne getiren, stadyumun bir an önce açılması için avazı çıktığı kadar bağıranlar neredeydi acaba? Niye gelmediler maça? Hepi topu 10 bin kişiye kadar düşen tribünleri neden doldurmadılar? Dolduran yerleri mi ağrıyordu acaba? Ondan sonrada kalkıp Acun Ilıcalı’ya tepki gösteriyorlar. Neymiş, Erzurum’da futbol tutkusu yok demiş diye. 
Bana sorarsanız adam az bile demiş; Erzurumspor camiası şu hali ve şu şekliyle gerçektende yatırım yapılacak bir zemin değil. Adana Demirspor Avrupa’ya gidiyor diye uğurlamak için havalimanı yolunu dolduran taraftarlar nere, şehir merkezindeki stadyuma gelipte tribünlerdeki yerini alamayan taraftarlar nere. Şimdi Acun’a deseler ki, Adana Demirspor satılıyor, almak için elinden geleni yapar. Haklı, bende olsam öyle yaparım. Yani bir paket sigara parası veripte bilet alıp takımının maçını izlemeye gelen bir taraftar kitlesiyle ne diye uğraşayım ki? O yüzden önce herkes kendini sorgulasın. Hiç kimse ne takımı ne kulübü ne yönetimi eleştirsin. Çünkü buna kimsenin hakkı yok. Eğer bir eleştiri yapılacaksa, o eleştiriyide her şartta ve koşulda takımını tribünlerden destekleyen bir avuç samimi taraftar yapacak. 
Yok öyle ekran başında oturup maç izlemek, yok öyle bilgisayar başına geçip klavye taraftarlığı yapmak. Yok öyle bir paket sigara parasını bu takıma çok görmek. Kimse kusura bakmasın, bugün transfer tahtamız kapalıysa, transfer yapamıyorsak, mali sıkıntıların içerisinde kıvranıyorsak, bunda yönetimlerin olduğu kadar, camianında büyük payı var. Uzun sözün en kısası şu ki, böyle camiaya böyle bir takım yakışır işte. Yani bu takım hepimizin eseridir.