Yerel Haber Girişi : 01 Şubat 2022 13:13

Heyecan uyandıran iddia

Heyecan uyandıran iddia
Heyecan uyandıran iddia

Elektrik ve doğalgaza yapılan zamların geri çekilebileceği yönündeki söylentiler, gündeme bomba gibi düştü. Söylentilerle ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmamış olunsa da, kabarık elektrik ve doğalgaz faturaları yüzünden tepkili olan tüketiciler bu habere çok sevindi. Özellikle kademeli tarifeye geçişle birlikte faturaların da kabarmaya başladığı son günlerde zamların geri çekilebileceği yönündeki söylentilere kulak kabartan tüketiciler, böyle bir adımın mutlaka atılması gerektiğini vurgulayarak, “Elektrik ve doğalgaz faturalarımız ikiye katlandı. Eğer böyle bir hamle yapılır da, son zamlar geri çekilirse, kış ortasında çok büyük bir yükten kurtulmuş oluruz. Umuyoruz bu söylentiler gerçek olur” dediler.

 

150 KİLOVATSAAT SINIRI DÜZENLENSİN!

Elektrik ve doğalgaza yapılan zamların kademeli tarifeyle birlikte çok daha hissedilir hale geldiğini anlatan tüketiciler, 150 kilovatsaat tüketim sınırının az olduğunu belirterek, “Ortalama her hanede zaten 150 kilovatsaat elektrik tüketiliyor. 150 kilovatsaati aşınca tüketim bu kez yüksek fiyattan ücretlendiriliyor. Bu da faturalara ekstradan bir maliyet olarak ekleniyor. Bu durumun bizi mağdur ettiği bir gerçek. Bu yüzden zamların geri geçilmesi, bu da olmaz ise en azından tüketim sınırının yükseltilmesi gerekiyor. Şu anda 150 lira olan fatura 300, 300 lira olan fatura neredeyse 600 liraya ulaşıyor. Bu yükün altından kalkmamız imkansız!” diye konuştular.

 

TÜKETİCİ MÜJDELİ HABER BEKLİYOR

Sosyal medyada da günün konusu olan zamların geri alınması meselesinin gerçeğe dönüşmesini arzuladıklarını kaydeden vatandaşlar, “Hayat pahalılığı zaten aldı başını yürüdü, bir de bu ortamda elektrik ve doğalgaz tüketimi zamlanınca nefes alamaz hale geldik. Hükümet yetkililerinden beklentimiz, söz konusu zamların geri çekilmesi yönündedir. İnşallah bu beklentimiz gerçekleşir ve beklentilerimiz karşılık bulur. Aksi halde son yılların en zorlu ve en sıkıntılı kış mevsimini geçirmiş olacağız” dediler.