Yerel Haber Girişi : 28 Mart 2022 12:35

Heyecanı(!) başına iş açtı! 

Heyecanı(!) başına iş açtı! 
Heyecanı(!) başına iş açtı! 

Bir televizyon programında Erzurum’a yönelik olarak kurduğu cümlelerle büyük tepki toplayan Dr. Demet Say Kömeç’ mahkemelik oldu.

Katıldığı bir televizyon programında Erzurum ve Erzurum insanına yönelik olarak kurduğu cümlelerle büyük tepki toplayan Dr. Demet Say Kömeç’in açıklamaları mahkemelik oldu. İstanbul’da faaliyet gösteren Erzurum İli ve İlçeleri Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Yavuz, Dr. Demet Say Kömeç hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği şikayet dilekçesiyle Kömeç’i dava eden Erdal Yavuz, “Ne güzel bir dünya; yiyelim, içelim, gezelim, kazanalım, ağzımıza geleni söyleyelim, hakaret edelim, ondan sonra da özür dileyelim ve hiçbir şey olmamış gibi davranalım… Yok böyle bir rahatlık” diyerek, Dr. Kömeç’in cezalandırılmasını istedi. 

 

ÖZRÜ BİLE KABAHATİNDEN BÜYÜK! 

Aynı zamanda Erzurum’daki tek özel hastanenin ailece sahibi oldukları herkesçe bilinen Kömeç’in televizyon programında haddi aşan cümleler kurduğunu, bir medeniyet kenti olan Erzurum’u ve Erzurum insanını itibarsızlaştırdığını dile getiren Erdal Yavuz, “Demet Say Kömeç’in Erzurum hakkında beyan ettiği cümleler, kesinlikle yayın heyecanı şeklindeki komik bir gerekçeyle örtbas edilemez. Kendisi Erzurum’daki kadınların güven içinde olmadıklarını iddia ederek bu şehri itibarsızlaştırmaya çalışmış, Erzurum insanını da, töhmet altında bırakmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan bir şehre karşı bu denli yakışıksız bir tutum sergileyen ve iftira eden Demet Say Kömeç’in daha sonra dilediği özür bile samimiyetsizliğini ortaya koymaktadır. Bir insanın katıldığı herhangi bir televizyon programında ancak dili sürçer ya da sesi titrer. Fakat Demet Say Kömeç, katıldığı programda memleketime alenen hakaret etmiş, aşağılamış ve Erzurum insanını küçük düşürdükten sonra suçu yayın heyecanına atmıştır. Bu durum heyecanla ifade ve izah edilemez! Bu durum Demet Say Kömeç’in artniyetli düşüncelerinin bir dışa vurumudur ve bir özürle geçiştirilemeyecek kadar vahimdir” diye konuştu. 

 

BEN DE ÇOK HEYECANLIYIM, AMA… 

İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek dava dilekçesini ilgililere teslim eden Erzurum İli ve İlçeleri Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Yavuz, “Bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağım. Gittiği yere kadar götürüp, benim şehrime ve hemşehrilerime iftira yoluyla hakaret eden bu hanımefendiden hukuk önünde hesap soracak ve ceza almasını sağlayacağım. Böyle tepkiler olmalı ki, her önüne gelen Erzurum ve Erzurum insanı hakkında kafasına estiği gibi konuşup, sonra da heyecan gibi duygu durum değişikliklerinin arkasına sığınmamalı. Ben de şu anda çok heyecanlıyım; ancak Demet Say Kömeç’e hakaret etmiyoum, aşağılamıyorum, rencide edip töhmet altında da bırakmıyorum” şeklinde konuştu.