Hürmetsizlik…

Tabi bu yazımın seçimi olumsuz yönde etkileyecek bir durumu yok, üstelik bu yazıyı yazarken de oy sayım işlemleri devam ediyordu. 
Ekrem İmamoğlu ailesiyle birlikte oy kullanmaya gidiyor, yanında büyük oğlu da var. Ama her ne hikmetse büyük oğlunun ağzında da, çiğnemeye pişkin pişkin devam ettiği bir sakızı var. 
Anlıyorum, bu milletin dini değerlerine saygınız yok, onu zaten her şekilde belli ediyor, hizmet ettiğiniz aklın kim olduğu göstermek suretiyle de tescil ediyorsunuz. Fakat bunu Ramazan ayında yapmayın hiç olmazsa! 
Oruç tutmuyor olabilirsiniz, Ramazan ayına hürmetiniz olmayabilir, oruç tutanlarla da derdiniz olabilir, orası sizin sorununuz ama oruç tutan insanlara saygı göstermek zorundasınız.
Size niye oruç tutmuyorsunuz diyor muyum, demiyorum. Niye Ramazan ayına hürmet etmiyorsunuz diyor muyum, demiyorum. Ben sadece diyorum ki, oruç tutanlara saygı göstermek ve o ağzına attığın sakızı daha sonra kendi başınıza kaldığınızda ailecek çiğneyebilirsiniz. 
Yoksa beni ilgilendirmez İmamoğlu’nun oğlunun ağzına neyi alıp almadığı ya da ağzında neyi çevirip durduğu. İster sakız çiğnesin isterse Maraş otu, bana ne sanki! Ama Ramazan ayında insanların gözünün içine baka baka bir de pişkin pişkin sakız çiğnersen, ben buna tepkimi koyarım arkadaş! Sizler bu yazıyı okurken seçimelr sonuçlanmış ve İstanbul Büyükşehir Belediyesini Cumhur İttifakı kazanmış olursa, anlarız ki koca İstanbul büyük bir yükten kurtulmuş. 
Ama eğer İmamoğlu seçimi kazanmış ve İBB yine CHP’ye teslim olmuşsa, anlarız ki, koca İstanbul’a çok yazık olmuş.