Yerel Haber Girişi : 03 Mart 2022 10:45

İbre “Birlik” seçimlerine dönüyor

İbre “Birlik” seçimlerine dönüyor

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı esnaf meslek odası seçimlerinde sona gelinmeye başlandı. Ocak ayında başlayan seçim maratonu dün Oltu’da yapılan seçimle sürerken, son olarak Şenkaya Esnaf Odası, Terziler Odası ve Berberler Odası seçimleri de yapıldı. Şenkaya Esnaf Odası Başkanlığı’na Fahrettin Harbi seçilirken, Terziler Odası Başkanlığı’na Memmet Kazanç, Berberler Odası Başkanlığı’na da Emre Torungil seçildi. Önümüzdeki günlerde Celepçiler ve Kunduracılar Odası’nda yapılacak olan seçimlerle tamamlanacak olan genel kurulların ardından bu kez de Birlik Başkanlığı için yarışacak olan adaylar sahaya çıkacak. Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin mevcut Başkanı Rasim Fırat ile Erzurum Matbaa, Kitap-Kırtasiye, Tabelacılar ve Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca’nın arasında geçeceği düşünülen seçimlerde, başka hiçbir adaya ise şans verilmiyor.

 

SEÇİM İKİ ADAY ARASINDA GEÇER

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği için daha önceki seçimlerde de aday olan Hikmet Karaca, bu kez seçimlere çok iddialı bir biçimde hazırlanıyor. Sahalara inmek için esnaf meslek odalarındaki seçim süreçlerinin tamamlanmasını bekleyen Karaca, yol haritasını şimdiden oluştururken, tecrübeli esnaf meslek odası başkanının seçim çalışmalarında düğmeye önümüzdeki günlerde basacağı belirtiliyor. Erzurum’da esnafın sorunlarının çözümüne yönelik olarak sık sık gündeme taşıdığı öneriler ve çağrılarıyla dikkat çeken Hikmet Karaca’nın seçimleri bu kez kazanacağına kesin gözüyle bakılırken, oy kullanacak olan esnaf ise, Rasim Fırat ve Hikmet Karaca arasında geçecek olan seçimde üçüncü bir isme ise şans vermediği gibi, sıcak da bakmıyor.

 

SEÇİM MAYIS AYINDA YAPILACAK

Mayıs ayının ikinci haftası için planlanan birlik başkanlığı seçimlerinin Erzurum’da yeni bir dönemin başlangıcı olabileceğine dikkat çeken esnaf, uzun yıllara dayanan tecrübesi ile Hikmet Karaca’nın bu kez seçimlerde kazanan taraf olacağını düşünüyor. Rasim Fırat’ın 20 yılı geride bıraktığının altını çizen esnaf, “ESOB seçimlerini bu kez Hikmet Karaca kazanacağa benziyor. Zaten iki adayın dışında kim olursa olsun hiçbir ismin önemi de yok, şansı da yok. Sonuçlar şimdiden hayırlı olsun” görüşünü paylaşıyor.