Yerel Haber Girişi : 02 Mart 2023 09:37

İhbarlar katlanarak artıyor! 

İhbarlar katlanarak artıyor! 
Erzurum’da bir süre önce yağan yoğun kar ve ardından çatılardan sarkmaya başlayan kar ve buz kütleleri, can ve mal güvenliğini tehdit etmeye başladı.

Önceki gün Gez Mahallesi’nde bir vatandaşın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kaza, vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, kendilerine gelen ihbarlar doğrultusunda çatılardan sarkan buzları ve kar kütlelerini indirirken, vatandaşların da bu konuda dikkatli olmaları isteniyor. Bina önlerinden geçerken ya da araç park ederken çatılara dikkat edilmesini isteyen itfaiye yetkilileri, “Yoğun yağan karın ardından gelen soğuklar, daha sonra yükselen hava sıcaklıkları çatıları tam bir ölüm makinası haline getirebiliyor. Binaların önünden geçerken dikkatli olunması ve özellikle yola bakan binaların önüne araç bırakılmaması büyük önem arz ediyor” dediler. 

İMKANI OLAN DA YAPABİLİR!
Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan buz timleri, ihbar halinde bina ve çatılardan sarkan buz ve kar kütlelerini indirdiğini, ancak gelen tüm ihbarlara cevap vermenin zaman aldığını dile getiren yetkililer, bu sebeple imkanı olan bina maliklerinin bu sarkıtları kontrollü biçimde kırabileceklerini söylediler.
Konuyla ilgililer, “Özellikle gün içerisinde başlayan erime sebebiyle çatılardaki buz sarkıtları ve kütleler parçalar halinde kopabiliyor, can ve mal güvenliğini tehdit edebiliyor. Bu yüzden imkanlar ölçüsünde bu sorun ortadan kaldırılmaya çalışılıyor, ancak yoğun ihbarlar nedeniyle müdahale etmek bazen zaman alabiliyor. Bu çerçevede imkanı olan vatandaşlar çatılardan sarkan buzları ve kar kütlelerini kontrollü bir biçimde kendi imkanlarıyla da kırabilirler” diye konuştular.